A pus orez pe fundul sticlelor și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat în doar câteva minute

A pus orez pe fundul sticlelor și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat în doar câteva minute
A pus orez pe fundul sticlelor și a descoperit un truc genial

Sticlele sunt foarte utile în orice casă. Totuși, poate fi o adevărată bătaie de cap să le speli, deoarece este aproape imposibil ca buretele și periile să pătrundă întotdeauna în toate colțurile și să curețe resturile. Un truc cu orez te va ajuta să scapi de această problemă, în doar câteva minute.

A pus orez pe fundul sticlelor și a descoperit un truc genial

Sticlele sunt foarte utile și practice, dar dacă nu le speli bine pot căpăta mirosuri neplăcute și pot rămâne urme de băuturi din trecut care sunt dezgustătoare și dăunătoare sănătății. În plus, frecând mai mult sticlele cu anumite produse pot face ca sticlele să-și piardă mai repede calitatea.

Pentru ca sticlele să rămână ca noi este mai ușor decât crezi însă, și ai nevoie doar de doua produse pe care sigur le ai în casă, fără zgârieturi, fără efort și fără să mai rămână resturile vechilor băuturi. Desigur, dacă există multe reziduuri blocate înăuntru, cel mai bine este să le lași câteva minute la înmuiat în apă caldă pentru ca toată murdăria să iasă fără probleme.

Trucul cu orez pentru a curăța fundul sticlelor și termosurilor fără efort

Vei avea nevoie:

  • Orez
  • Apă
  • detergent de vase
  • O pâlnie (aceasta este opțională)

Pas cu pas:

Cu ajutorul pâlniei, se toarnă în sticlă un pumn de boabe de orez. Se adaugă apă caldă, mai mult sau mai puțin o jumătate de cană, în funcție de dimensiunea sticlei sau a termosului.

Se adaugă câteva picături de săpun de vase, se închide sticla și agitați foarte bine. Se agită în diferite direcții, astfel încât boabele de orez să ajungă în toate colțurile greu de spălat.

Săpunul va acționa ca un exfoliant în timp ce săpunul curață în profunzime. Golește sticla și clătește-o bine. Pune-o la uscat apoi.

Truc cu orez pentru curățarea pielii

Orezul este o cereală bogată în vitamine, minerale și antioxidanți, așa că ar trebui să-l adaugi la rutina ta de înrumusețare, pentru a încetini efectele radicalilor liberi asupra pielii. Astfel, pentru a-ți îmbunătăți aspectul pielii, trebuie să umezești un disc de vată în apă de orez și să îl freci ușor fața cu el.

Lăsă-l să acționeze timp de 15 minute și clătește fața cu apă proaspătă. Aplică acest tratament de trei ori pe săptămână și în curând vei observa diferența. Beneficiile pe care apa de orez le oferă pielii tale se numără:

  • Calmează iritațiile
  • Combate acneea
  • Elimină grăsimea
  • Elimină ridurile
  • Calmează frecarea și erupțiile cutanate
  • Acționează ca un exfoliant puternic.