Gospodinele s-au gândit deja la meniul pe care îl pregătesc special pentru Paște. Multe dintre ele vor să facă o masă ca la carte care să îi surprindă pe invitați și pe cei din familie. Pasca este nelipsită din întreg ansamblul de sărbătoare. Ai mai jos o rețetă care o va scoate din anonimat și care va fi cu siguranță pe placul tuturor. Cum poți să faci o pască cu orez? Este inedită și se face foarte ușor. De ce ingrediente mai ai nevoie?
Cu siguranță sărbătorile înseamnă mult în special pentru români. Majoritatea care se pregătesc să se bucure de invitații speciali vor să aibă ceva deosebit pe masă. Pasca cu orez este o nouă metodă de a prepara rețeta tradițională.
Toate gospodinele se gândesc la cum ar putea să surprindă mai bine familia, iar soluția este simplă. Poți să ieși din anonimat folosind orez în loc de crema de brânză simplă.
200 g aluat de cozonac
170 g orez
100 ml apă
500 ml lapte
200 g zahăr
5 ouă
50 g stafide înmuiate în 50 ml rom
50 g fructe confiate
răzătura de lămâie și portocală
vanilie
Spală bine orezul la un jet de apă în mai multe ture, ulterior pune-l la fiert în 100 ml de apă cu sare. Pune laptele la fiert separat, iar atunci când scade apa punem și laptele pentru a se umfla orezul.
Alături de lapte adaugă coajă de de portocală și lămâie. Lasă totul la răcit, timp în care poți unge o formă rotundă cu unt sau ulei, iar mai apoi întinde o foaie din aluatul de cozonac.
Într-un bol mare pune peste orezul răcit ouăle, stafidele înmuiate în rom, fructele confiate tăiate micuț și vanilie. Toarnă orezul peste foaia de cozonac din cuptor și lasă aluatul să crească preț de 20 de minute.
Unge foaia cu un ou și coace totul la 180 de grade Celsius pentru 40-50 de minute. Este recomandat să o lași să se răcească în întregime înainte să o consumi. Poți să le oferi invitaților și familiei bucățele individuale date cu zahăr pudră peste.
De asemenea, ai putea să o servești cu un sos cremos și fin de vanilie sau dacă vrei un strop de prospețime adaugă alături de fiecare porție câteva fructe proaspete. Este util să folosești fructe puțin acrișoare, pentru un contrast de arome. Poți pune zmeură, mure sau chiar coacăze. Cu toate astea, cei mai mulți o preferă simplă.