A pus orez pe bureții de vase și apoi nu i-a venit să creadă ce se întâmplă. Trucul uimitor pe care nu-l știu gospodinele

de: Cristian Botez
16 06. 2021

Orezul există în peste 40.000 de varietăți, fiecare dintre ele având numeroase beneficii pentru organismul uman. Poate nu știai, dar orezul se folosește încă din Antichitate ca remediu pentru diverse afecțiuni.

A pus orez pe bureții de vase și apoi nu i-a venit să creadă ce se întâmplă

Însă orezul poate fi folosit și ca truc de curățare. Astfel, dacă pui orez pe buretele înmuiat în apă și freci vasele, ele se vor curăța de arsură. Orezul curăță rapdi pete greu accesibile.

Orezul este un aliment bogat în carbohidrați, care, consumat regulat ajută la formarea conexiunilor neuronale, fiind un adjuvant al activității creierului. Orezul este bogat și în minerale, vitamine și aște componente organice. Orezul este un eliment foarte benefic pentru sănătate, el neavâbd grăsimi nocive, sare ori colesterol. Lipsa lor ajută la reducerea obezității și redă starea generală pozitivă a organismului.

Orezul mai conține și aminoacizi, extrem de importanți pentru sănătatea organismului uman. Atunci când această cereală se servește alături de un preparat ce conține carne, el devine un aliment ideal pentru conturarea și tonifierea mușchilor corpului. În plus, acest aliment ideal nu conține sare, așa că el este bun de consumat. De altfel, se știe că excesul de sare este asociat cu apariția anumitor boli de inimă, astfel că orezul are un rol de reglare a presiunii sângelui.

Orezul este și un anti-inflamator. El ajută problemele gastrointestinale, iar conținutul proteic este important pentru starea bună a sănătății corpului uman. În plus, el este bogat în mangan, el ajută la stimularea sistemului imunitar, el fiind un aliment de excepție.

Alte beneficii ale orezului

Orezul este un produs fără gluten, are un conținut scăzut în calorii și promovează eliminarea toxinelor din organism și pierderea în greutate. El poate fi utilizat cu succces în cosmetică, atunci când se prepară măști și peelinguri.

De altfel, beneficiile orezului pentru piele se datorează compoziției bogate, ce include vitamine din grupa B, oligoelemente și aminoacizi. Compoziția de orez conține amidon, care este cunoscut pentru efectul ei de întinerire și de îngrijire.

Orezul are, așadar, o multitudine de beneficii, însă poate să ducă și la dezvoltarea excesului de greutate. Prin urmare, ca să se reducă conținutul caloric al produsului, înainte de a fi gătit, este bine să înmoi orezul în apă vreme de mai multe ore și apoi să clătești de 2-3 ori. Orezul nu ar trebui consumat mai des de 2-3 ori pe săptămână de către cei cu tendințe de îngrășare.