25 iul. 2021 | 09:45

A pus o monedă în vază, iar în scurt timp s-a produs o transformare spectaculoasă. Ce s-a întâmplat cu florile

Diverse
A pus o monedă în vază, iar în scurt timp s-a produs o transformare spectaculoasă. Ce s-a întâmplat cu florile
Trucuri simple pentru ca să-ți înviorezi florile în cel mai scurt timp

Nu știm niciodată când este posibil să avem nevoie de o soluție simplă pentru a ne lumina casele sau pentru a ne ușura viața de zi cu zi. Ideile practice pot fi la îndemână atunci când nu avem soluții mai complexe. Adesea, soluția este chiar sub nasul nostru și poate fi rezolvată cu ajutorul diverselor obiecte de uz casnic. Există metode simple pentru a-ți înviora florile în cel mai scurt timp. Câteva dintre aceste metode încercăm să ți le prezentăm în cele ce urmează.

Trucuri simple pentru ca să-ți înviorezi florile în cel mai scurt timp

Nu contează dacă cultivi flori în grădină au dacă le cumperi de la un comerciant cu amănuntul. Există trucuri simple și ușor de utilizat pentru a te ajuta să-ți păstrezi florile, astfel încât acestea să dureze mai mult și să extindă fericirea pe care o aduc în viața ta și acasă. Unele este posibil să le cunoști și să utilizezi toate aceste trucuri, altele pot fi noi. Oricum ar fi, majoritatea sunt utile pentru a menține florile în viață mai mult timp.

Folosește un bănuț pentru a înviora rapid florile

Dacă observi că florile  încep să cadă și par un pic triste, atunci  pune un bănuț în apă. Cuprul din bănuț va înviora florile în cel mai scurt timp. Este foarte important să tai frunzele din partea de jos a tulpinii, astfel încât niciuna dintre ele să nu atingă apa. Acest lucru le poate afecta.

Taie tulpinile înainte de a le pune în apă

Dacă cumperi flori, ar trebui să tai întotdeauna tulpinile înainte de a le pune în apă. Dacă cumperi un aranjament de la un florar profesionist, acestea ar trebui să fie deja tăiate, iar florile vor fi bune pentru câteva zile. Cu toate acestea, este important să tăiem tulpinile după câteva zile. Acest lucru va permite apei proaspete să pătrundă în tulpină. De asemenea, este util să înlocuești apa la fiecare două zile.

La fiecare trei zile aproximativ, taie la aproximativ un centimetru de la baza fiecărei tulpini la un unghi de 45 de grade. Acest lucru îi permite tulpinei să absoarbă mai multă apă. Poți tăia fiecare tulpină individual sau un grup mic în același timp. Oricum, nu uita să păstrezi unghiul la 45 de grade.

Schimbă apa cel mult la două zile

Apa proaspătă și curată va menține florile în viață mai mult timp. Cam la fiecare două zile scoate florile din vază și schimbă apa. Clătește vaza cu apă caldă pentru a o curăța, apoi umple-o cu apă proaspătă. Dacă ai un pachet de „alimente vegetale” pentru a menține aranjamentul în viață mai mult timp, acesta este un moment perfect pentru a-l adăuga. Dacă florile au frunze uscate, este o idee bună să le îndepărtezi.

Scapă de frunzele în plus

Înainte de a plasa florile tăiate într-o vază, îndepărtează orice frunze suplimentare de la baza tulpinii. Eliminarea frunzelor suplimentare va scădea apariției bacteriilor în apă. Acest lucru ajută la menținerea apei curate mai mult timp și fără mirosuri. Acest lucru va permite, de asemenea, energia florii să fie concentrată pe floarea principală, contribuind la menținerea ei în viață mai mult timp.

Alege vaza perfectă pentru florile tale

Vaza sau recipientul cu dimensiunea potrivită este un element esențial în viața aranjamentului tău de flori. Dacă deschiderea este prea îngustă, tulpinile ar putea părea înghesuite sau chiar strânse. Fie scoți unele dintre tulpini pentru a crea o grămadă mai mică, fie caută o vază mai mare. În celălalt caz, dacă gura vazei este prea largă, aranjamentul nu va avea nicio formă.

Așezează florile într-un loc prielnic

Păstrarea florilor la locul potrivit poate avea un impact semnificativ asupra vieții lor. Așează aranjamentul într-o zonă umbrită și rece, care primește lumina soarelui indirectă. Temperatura mai rece ajută la conservarea florilor.

De asemenea, este esențial să păstrezi florile departe de fructe în bucătărie sau pe masă. Fructele și legumele degajă gaz etilenic, ceea ce contribuie la ofilirea florilor. Garoafele tăiate, de exemplu, sunt deosebit de sensibile la gaz. Deci, să nu pui florile lângă un castron mare de fructe.

Concluzie

Toate aceste trucuri te ajută să-ți menții cât mai mult florile în viață. În același timp, dacă florile sosesc cu un pachet mic de „alimente pentru flori”, ar trebui să îl folosești. În timp ce ingredientele variază în funcție de producător, majoritatea conțin zahăr pentru a hrăni florile, acid pentru a menține nivelul pH-ului apei și durează. Pachetele mai conțin și puțin înălbitor pentru a reduce numărul de bacterii și ciuperci din apa din vază. Toate aceste elemente ajută la extinderea vieții florilor.

Parteneri
Divorț neașteptat în lumea mondenă. O cunoscută artistă de muzică populară s-a despărțit în secret
Redactia.ro
Banca din România care oferă cele mai bune dobânzi la depozite în lei, în ianuarie 2025. Unde poți să câștigi cei mai mulți bani
Click.ro
Românii, obligați să își recicleze hainele vechi. Ministrul Fechet a explicat ce trebuie să facem cu ele
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Revelion de coșmar pentru Brigitte și Florin Pastramă, în Poiana Brașov! Incredibil ce li s-a întâmplat în restaurantul unde s-a ținut petrecerea. 'Am plătit 600 de euro!'
Unica.ro
Atenție la prizele inteligente. Pericolele nici nu le sesizezi
EVZ.ro
DeSanto, prima reacție după conflictul cu Jador: „Iubiți pe cine nu trebuie”. Cum a răspuns când a fost întrebat de banii pe care ar trebui să-i dea manelistului
Spynews
România a pierdut cel mai mare actor. A fost sufletul teatrului. Toată lumea l-a iubit
Capital.ro
WOW, ce palat! Cum arată vila din Pipera a familiei Borcea. Imagini de Crăciun cu gemenele și frățiorul Milan. Prințesele lui Borcea sunt ca două păpuși
Avantaje
OBLIGAȚIE nouă pentru salariați și angajatori. 5000 de lei AMENDĂ dacă nu faci
Mediaflux
Alexandru Ciucu, partea lui de adevăr despre divorțul de Alina Sorescu, la doi ani de la despărțire. Ce își reproșează creatorul de modă
Spynews.ro
Cum a reușit un avion să decoleze în 2025 și să aterizeze în 2024. Cum a fost posibil să se întâmple așa ceva. Care e explicația
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro