Puține gospodine se descurcă atunci când vine vorba de făcutul găluștelor pentru supă. Deși par banale, găluștele nu pot fi făcute de către oricine așa cum trebuie. Astfel, o doamnă care a pus mălai în grișul pentru găluște a descoperit un truc formidabil. Nu vei mai proceda altfel.
A fost descoperit un adevărat truc pentru ca găluștele din supă să iasă moi și pufoase. O doamnă curioasă a pus mălai în grișul pentru găluște, astfel descoperind un truc genial.
Pe lângă faptul că vor fi moi și pufoase, găluştele de griş vor fi mai aspectuoase şi mai gustoase dacă în compoziție se amestecă grişul cu 2-3 linguriţe de mălai de bună calitate.
O altă nedumerire a gospodinelor se naște atunci când este vorba de friptura la grătar, cum se face zemoasă și gustoasă.
Cât timp se află pe grătar, friptura de porc trebuie înţepată cu furculiţa sau cu cuţitul, căci prin orificii se va scurge sucul.
De asemenea, friptura de porc la tigaie sau cea de vită este mai gustoasă dacă se freacă cu unt şi cu cimbru. Untul proaspăt şi cimbrul frecat, amestecate cu mujdei de usturoi, dau un gust teribil și puilor la frigare.
Cu toții vrem şniţele cât mai crocante, însă de cele mai multe ori se ajunge la niște șnițele moi, pline de ulei. Gospodinele trebuie să apeleze la un truc care le va face șnițelele exact ca în marile restaurante.
Tot ce trebuie să faceți este ca în făina prin care tăvăleşti șnițelele să pui o linguriţă de praf de copt. Prăjeşte-le apoi în ulei bine încins ca să fie mai puţin grase. Doar așa vor absorbi o cantitate mică de ulei.
Multe gospodine evită să mai facă feluri de mâncare care presupun și ardei copți. Ardeii copți reprezintă o corvoadă pentru cele mai multe dintre gospodine.
Ardeii copţi nu se curăţă sub apă pentru că îşi pierd din vitamine şi din valoarea nutritivă. Se pun într-un vas acoperit împreună cu o mână de sare și se lasă până ce se răcesc. Atunci când se curăţă, doar se umezesc degetele cu apă.
Foarte multă pâine ajunge la tomberonul de gunoi pentru că nu este mâncată la timp. Pentru a nu se mai întâmpla asta, respectiv pentru ca banii dumneavoastră să nu mai ajungă la gunoi vă spunem ce trebuie să faceți.
Pâinea se reîmprospătează dacă o înfăşurăm cu ajutorul unui tifon sau şervet umed şi o ţinem 10-15 minute la cuptor. Va deveni așa de fragedă de parcă atunci ar fi ieșit de pe vatra cuptorului.