A pus cola pe arzătoarele aragazului și a lăsat așa câteva minute. Incredibil ce s-a întâmplat după

A pus cola pe arzătoarele aragazului și a lăsat așa câteva minute. Incredibil ce s-a întâmplat după
A pus cola pe arzatoarele aragazului si a lasat asa cateva minute. Incredibil ce s-a intamplat dupa

Când ne apucăm de curățenie în locuință, una dintre primele sarcini pe care le facem este să spălăm vasele și aragazul, acestea fiind în contact zilnic cu grăsimi și reziduuri alimentare. Totuși, atunci când uităm să curățăm aragazul, imediat poate deveni o mare problemă și o sursă de bacterii. Câteva trucuri utile cu ajutorul cărora poți curăța aparatul electrocasnic.

Cum scapi de petele de murdărie de pe aragaz

Atunci când ne ocupăm de curățarea aragazului, trebuie să fim foarte atenți cu ce soluții sau bureți acționăm asupra suprafeței, care se poate zgâria, căpătând un aspect vechi și uzat.

Cu toate acestea, gospodinele au găsit câteva trucuri geniale care te ajută să scapi de mizeria depusă pe aragaz, fără să fie nevoie să achiziționezi produse scumpe de curățare.

Nu trebuie să pierdem două ore încercând să scoatem petele dificile, ci există un amestec de casă foarte bun ce te ajută. Ai nevoie de o soluție care înlătură murdăria în doar câteva minute. Tot ce ai nevoie sunt un pahar de cola, bicarbonat de sodiu și peroxid.

Pentru început, îndepărtează toate resturile de deasupra aragazului. Apoi, șterge cu o cârpă umedă pentru a îndepărta bucățile lipsă. Într-un recipient, amestecă bicarbonatul de sodiu cu peroxid de hidrogen până se formează o pastă. Adaugă puțină cola și integrează totul foarte bine.

Toarnă soluția respectivă pe aragaz, în special acolo unde ai pete și semne care nu vor să iasă. Lasă amestecul să acționeze timp de 15 minute, iar apoi freacă aragazul, folosind un burete moale. Clătiți cu o cârpă moale îmbibată în apă. Rezultatele se vor vedea pe moment.

De asemenea, poți lustrui oțelul curat ștergând aragazul cu o pastă din bicarbonat de sodiu și lămâie. Doar amestecați aceste două ingrediente și frecați blând aparatura, fie că e aragaz, cuptor sau orice altă suprafață zgâriată.

Ca să scapi de uleiurile naturale și grăsimea de pe aragaz, tot ce trebuie să faci este să umezești o cârpă fără scame cu oțet alb și să lustruiți din nou. Aciditatea blândă ar trebui să ajute la îndepărtarea petelor și a mâzgăliturilor, acționând în același timp ca un dezinfectant ușor.

Lustruiți cu o cârpă uscată pentru a evita formarea de dungi și ați terminat. Zgârieturile și murdăria de pe aragaz vor dispărea cât ai zice pește.