A pus ceapă într-o tigaie, apoi, din greșeală a turnat și bicarbonat de sodiu. La scurt timp s-a întâmplat o reacție neașteptată

A pus ceapă într-o tigaie, apoi, din greșeală a turnat și bicarbonat de sodiu. La scurt timp s-a întâmplat o reacție neașteptată
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în tigaia în care călești ceapă

Bicarbonatul de sodiu ar trebui să fie nelipsit din orice bucătărie. Îl poți folosi pentru a curăța diverse suprafețe sau vase, însă nu doar pentru atât.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în ceapa călită

Există o utilizare mai puțin cunoscută a bicarbonatului de sodiu. Știai că poți obține ceapă caramelizată în jumătate din timpul obișnuit de gătire?

Cu cât cantitatea de ceapă pe care vrei să o caramelizezi este mai mare, cu atât mai mult crește timpul de gătire. Cu toate acestea, poți scurta prepararea ei dacă pui un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu la jumătate de kilogram de ceapă.

Gustul va fi delicios, iar ceapa se va carameliza mult mai rapid. Bicarbonatul de sodiu crește pH-ul cepei și accelerează procesul de gătire.

Însă acesta nu este singurul truc din bucătărie. Nu ar trebui să îți lipsească bicarbonatul de sodiu din bucătărie, iar asta pentru că îl poți folosi într-o mulțime de preparate.

De exemplu, poți pune bicarbonat de sodiu în omletă, pentru a ieși mult mai pufoasă. Pur și simplu bate bine ouăle într-un castron cu un praf de sare și unul de piper. Adaugă un praf de bicarbonat de sodiu și puțin lapte, apoi pune ouăle într-o tigaie încinsă cu puțin ulei.

Rezultatul este o omletă pufoasă și delicioasă, pe care o poți servi alături de legume proaspete.

Ce mai poți face cu bicarbonatul de sodiu

Un alt truc este să folosești bicarbonatul de sodiu atunci când faci cartofi copți. Acest ingredient va face crusta crocantă. Poți adăuga bicarbonat și în aluaturile de prăjituri, plăcinte sau în compozițiile pentru pane-uri.

Dacă vrei să faci fish&chips, adică pește crocant în aluat și cartofi prăjiți, poți adăuga în aluatul de pește o linguriță de bicarbonat de sodiu, pentru o crustă crocantă.

Alte utilizări ale bicarbonatului de sodiu includ curățarea diferitelor suprafețe din bucătărie, a cuptorului cu microunde sau a grătarului.

Pentru a îl folosi ca soluție de curățat, amestecă bicarbonatul de sodiu cu zeamă de lămâie până obții o pastă. Unge cu această pastă orice suprafață vrei să cureți, fie că este un grătar murdar sau fundul unei oale.

Lasă totul să acționeze cam 10-20 de minute, apoi freacă bine cu un burete abraziv și murdăria a dispărut.

În cuptorul cu microunde îl poți pune într-o cană cu apă și zeamă de lămâie. Va absorbi mirosurile urâte din cuptor și îl va lăsa curat și strălucitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI