În mod cert că ai auzit deja de proprietățile bicarbonatului de sodiu, însă, oricum, există mereu ceva ce bu cunoaștem în utilizarea sa. Dar află că dizolvat în lapte fiert, bicarbonatul de sodiu poate să aducă multe beneficii pentru sănătate.
Chimistul francez Leblanc a fost cel care a inventat bicarbonatul de sodiu, la sfârșitul secolului al XVIII-lea. De menționat este că, la început, descoperirea a fost ținută secret vreme de mai mulți ani, iar simpla descperire a unei noi metode de obținere a contribuit la răspândirea bicarbonatului, îndeosebi în afaceri de patiserie.
Astfel, bicarbonatul de sodiu dizolvat în lapte este una dintre cele mai bune moduri de a calma tusea. Nu uitați că medicii recomandă să dizolvați o linguriță de bicarbonat de sodiu în lapte fiert și să îl beți pe timp de noapte. Așadar, gargara cu o soluție din bicarbonat de sodiu și lapte liniștește durerile în gât, dar și decongestionează căile respiratorii.
De asemenea, spălăturile nazale cu aceeași soluție ajută în răceli. Deci, nimic nu trateaza mai bine o durere în gat, decât să clatiti gura de 5-6 ori pe zi, dacă îl dizolvați și în apă.
În plus, pentru conjunctivită ajută o soluțue pentru spălarea ochilor cu bicarbonat de sodiu, în care veți înmuia o cârpă din bumbac moale. Un tampon de bumbac poate fi folosit o singură dată.
Unde mai pui că, bicarbonatul de sodiu a fost mult timp utilizat și în medicină ca un mijloc pentru aritmie. Astfel, apariția bruscă a frecvenței cardiace poate fi controlată de băutura formată dintr-o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină apă.
În cazul persoanelor obeze, trebuie să știe că ele pot bea în fiecare dimineață câte o jumătate de ceașcă de apă călduță în care se pun o jumătate de linguriță de suc de lămâie și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu.
Femeile care sunt însărcinate și care alăptează, copiii cu vârste de până la cinci ani, persoanele care suferă de hipertensiune arterială sau care au un regim alimentar fără sare, trebuie să utilizeze bicarbonatul de sodiu doar la nivel extern. De asemenea, trebuie să păstrați bicarbonatul de sodiu într-un recipient închis, departe de umezeală și de accesul copiilor mici. În plus, evitați să-l folosiți îndeosebi intern, mai mult de trei zile consecutive, iar dacă simptomele persistă ori se agraveză, trebuie să renunțați să-l mai luați și să consultați un medic.