A folosit bicarbonat de sodiu în baie, apoi a lăsat așa pentru 15 minute. Ce s-a întâmplat după este uimitor

A folosit bicarbonat de sodiu în baie, apoi a lăsat așa pentru 15 minute. Ce s-a întâmplat după este uimitor
Bicarbonat de sodiu, soluția minune pentru toate suprafețele din baie

Folosirea bicarbonatului de sodiu pentru curățarea băii este o acțiune inteligentă. Aflați cum să faceți toate suprafețele din această cameră să lucească. Trucurile sunt simple.

Cum să cureți baia cu bicarbonat de sodiu?

Cu toții avem activități pe care nu le facem cu plăcere, pe care le considerăm de la bun început o corvoadă, dar pe care suntem nevoiți să le facem. Dacă a face curat în baie este prima pe listă, amintește-ți, totuși, de proverbul înțelept: „Nu lăsa pe mâine ce poți face azi!” Cu alte cuvinte, dacă urăști să-ți cureți camera de baie, respiră adânc și fă-o, altminteri va deveni cu adevărat o misiune imposibilă când vei vedea că dezordinea și mizeria de acum vor fi la dublu zilele următoare.

Ce ți-ar putea aduce o energie bună în timp ce-ți fac munca ar fi o muzică bună pe fundal, puțină organizare și strângerea tuturor obiectelor  sau soluțiilor necesare curățeniei într-o găleată sau un suport, pentru a le avea aproape la nevoie. După ce ți-ai creat toate condițiile, e momentul să înceapă munca! Însă, în prealabil trebuie să știi și ce și cum să cureți. Ai mai jos câteva moduri prin care poți face lună în baie, folosind unicul și inegalabilul ingredient de curățenie: bicarbonat de sodiu.

Trucuri

  • Curăță accesoriile din inox. Umezește un burete moale și pune pe el o pastă formată din bicarbonat de sodiu și oțet, apoi șterge prin frecare accesoriile din baie.
  • Amestecă două părți bicarbonat de sodiu și o parte apă oxigenată, aplică pasta obținută pe suprafața căzii și chiuvetă și lasă să acționeze preț 15 minute. Ulterior, freacă energic și clătește bine cu apă, căci pulberea albă poate lăsa în final câteva particule pe suprafețele peste care ai aplicat-o.
  • Curăță vasul de toaletă! Toarnă o cană de bicarbonat de sodiu în vasul de toaletă și lasă să acționeze peste noapte. Trage apa de câteva ori a doua zi pentru a îndepărta soluția.
  • Elimină mucegaiul frecând gresia, faianța, cada și chiuveta cu un burete umed și bicarbonat de sodiu. Clătește totul foarte bine. În final, suprafețele, pe lângă faptul că vor străluci, mucegaiul nu va apărea, iar calcarul nu-și va face simțită prezența.
  • Desfundă chiuveta și elimină mirosurile neplăcute turnând o jumătate de cană cu bicarbonat de sodiu în scurgere, apoi o jumătate de cană de oțet. Acoperă scurgerea cu o lavetă umedă, așteaptă cinci minute, apoi lasă apa caldă să curgă timp de alte câteva minute.

Mai multe detalii pe Știri din lume. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI