A pus bicarbonat de sodiu pe tapițeria mașinii și a rămas mască. Ce s-a întâmplat în 5 minute e uluitor

A pus bicarbonat de sodiu pe tapițeria mașinii și a rămas mască. Ce s-a întâmplat în 5 minute e uluitor
Bicarbonaat de sodiu pe tapiteria masinii

Fiecare șofer este conștient de cât de important este ca să-ți îngrijești mașina. Astfel, se pot economisi mulți bani pe termen lung. Dacă vrei să îți speli bine mașina, fără să mai mergi la spălătoie, iată ce trebuie să faci.

A pus bicarbonat de sodiu pe tapițeria mașinii și a rămas mască

De-acum nu mai ai nevoie de produse chimice scumpe, ci ai ingredientele chiar la tine acasă. Pentru curățarea eficientă a mașinii ai nevoie de: apă, spirt sanitar, oțet alimentar, bicarbonat de sodiu, șampon de păr, hârtie de bucătărie, șervețele umede universale, o sticlă cu pulverizator, odorizant auto sau uleriuri aromatice. De altfel, curățenia mașinii se începe din interiorul mașinii.

Astfel, pentru volan, schimbător de viteze și uși este nevoie de dezinfectare. Aici, se poate face un amestec de apă și spirt, în cantități egale. Se umple o sticlă cu pulverizator, iar după ce se stropește toata suprafața, se șterge cu o cârpă care nu lasă scame sau cu hârtie de bucătărie. Pentru torpedou, se poate apela la clasicele șervețele umede pe care sigur le aveți prin casă.

Și am ajuns și la partea cea mai grea de șters a mașinii, și anume, tapițeria. Aici este nevoie de un amestec de oțet și de bicarbonat de sodiu. Aceste ingrediente simple se amestecă până ce se obține o pastă, apoi se lasă să acționeze aproximativ cinci minute. La final însă, se îndepărtează totul cu o perie. Dar atenție că peria trebuie să aibă neapărat perii moi.

Bicarbonatul de sodiu elimină și mirosul de țigară din mașina ta

În plus, dacă mai ești și fumător, știi și tu că mirosurile neplăcute rămân în mașină. Și aici intervine bicarbonatul de sodiu, care te salvează în această privință. Astfel, dacă presari acest praf în scrumieră, mirosul de țigară va dispărea complet pentru o perioadă. Apoi, pentru geamuri, parbriz și lunetă se face un amestec din trei părți de oțet și o parte apă. Se pulverizează și apoi se șterge la fel ca la interiorul mașinii.

Urmează exteriorul mașinii, iar aici este nevoie ca mai întâi să clătește suprafața cu suficientă apă. Așa se elimină tot praful. Iar dacă nu ai degresant auto, poți să folosești șampon de păr. El poate să înlăture uleiurile și mizeria cu eficiență, la fel cum o face și șamponul auto. Ai nevoie deci de 2 capace de șampon la 10 litri de apă. Folosește o cârpă moale și spală apoi exteriorul. De asemenea, pentru lunetă și ștergătoare, spirtul face minuni, iar la final poți să pulverizezi uleiuri esențiale în mașină, asta în cazul în care nu ai odorizante auto.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI