A pus bețe de chibrit la flori. Trucul e genial: ce a observat a doua zi a fost total neașteptat

A pus bețe de chibrit la flori. Trucul e genial: ce a observat a doua zi a fost total neașteptat
A pus bețe de chibrit la flori. Trucul e genial: ce a observat a doua zi a fost total neașteptat

O casă cu plante este o casă primitoare și un cămin foarte călduros. Cu toate acestea, unele plante se pot dovedi greu de întreținut și poate ți s-a întâmplat ca unele să moară.

A pus bețe de chibrit la flori. Ce a observat a doua zi a fost total neașteptat

Pentru asta, trebuie să știi că fiecare plantă are propriile nevoi în ceea ce privește lumina, apa sau îngrășământul.

Unul dintre cele mai bine păstrare secrete ale florarilor care vând plante în ghiveci. Ai nevoie doar de bețe de chibrit. Pur și simplu pui bețe de chibrit la rădăcina florilor pentru ca acestea să înflorească mai repede.

Totul se întâmplă pentru că vârful bețelor de chibrit conțin fosfor, magneziu, potasiu și fier. Plantele au nevoie de aceste substanțe, pe care le pot absorbi din vârfurile bețelor de chibrit.

Magneziul ajută la fotosinteză și la dezvoltarea plantelor, în timp ce fosforul crește aciditatea solului, majoritatea plantelor decorative preferând un sol acid.

Ca să te asiguri că planta ta înflorește frumos și este sănătoasă, pune bețe de chibrit în ghiveci cu vârful în jos. Le înfigi cât să fie bine acoperite de pământ și le lași să își facă treaba.

Cum să pui bețele de chibrit la plante

O ală variantă este să dizolvi capetele bețelor de chibrit în apa cu care uzi plantele. Dizolva cam 20 de vârfuri de bețe de chibrit într-un pahar mare de apă și udă florile.

Totodată, ar trebui puse cam 10-15 bețe de chibrit în ghiveciul unei plante.

Se pot folosi bețe de chibrit arse pentru fertilizare, pentru că magneziul și sulful nu dispar. Cu toate acestea, chiar dacă sunt bune pentru fertilizare, bețele de chibrit arse nu mai au efect în combaterea dăunătorilor.

Un alt truc este să pui smocurile de păr pe care le cureți din perie în ghiveciul de flori. Aceste smocuri de păr îți mențin planta vie.

Părul de pe perie funcționează ca un îngrășământ natural pentru plantele tale, datorită azotului.

Sapă o gaură mică în ghiveci și îngroapă smocul de păr bine. Durează cam doi ani până când părul se deteriorează, însă dacă grijă de plantă în acest timp, ea va fi sănătoasă mult timp după.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI