21 iul. 2023 | 17:43

A murit legendarul cântăreț Tony Bennett. Partenerul de scenă al faimoasei Lady Gaga avea 96 de ani

Monden
A murit legendarul cântăreț Tony Bennett. Partenerul de scenă al faimoasei Lady Gaga avea 96 de ani
Tony Bennett a murit vineri, 21 iulie. Partenerul de scenă al faimoasei Lady Gaga era în vârstă de 96 de ani.

Tony Bennett, vocalist jazz cu o carieră impresionantă care s-a întins pe durata a opt decenii, s-a stins din viață vineri, 21 iulie, la New York. Partenerul de scenă al faimoasei Lady Gaga era în vârstă de 96 de ani. A murit cu doar două săptămâni înainte de ziua sa de naștere. Foto

Tony Bennett a murit

Informația momentului în lumea mondenă: maestrul vocalist Tony Bennett s-a stins din viață. Potrivit informațiilor furnizate de presa străină, mult îndrăgitul artist a murit în primele ore ale dimineții de vineri, 21 iulie, în New York.

Vestea a fost confirmată și de publicista Sylvia Weiner, care a precizat pentru The Associated Press că nu a existat o cauză specifică a decesului. Trebuie precizat că Tony Bennett a fost diagnosticat de către specialiști, în anul 2016, cu boala Alzheimer.

Celebritatea era în vârstă de 96 de ani, iar în doar două săptămâni ar fi urmat să își sărbătorească ziua de naștere, împlinind astfel 97 de ani. Viața a avut, însă, un alt plan în dreptul lui Tony Bennett, apreciat de colegul său, Frank Sinatra, ca fiind cel mai mare cântăreț din lume.

Înregistrările lui Tony Bennett au fost descrise ca fiind pline de efervescență, căldură, claritate vocală, dar și deschidere emoțională. Un interpret talentat și realizat, potrivit Great American Songbook. Este probabil cel mai bine cunoscut pentru hitul „I Left My Heart in San Francisco” (1962).

A cântat cu Lady Gaga

Icoană a generației de aur a cântăreților de jazz din anii 1930, Tony Bennett a cântat pe scenă și cu Lady Gaga, care la rândul său este unul dintre cele mai mari nume din pop. În ciuda diferențelor de epocă și nu numai, cei doi artiști au impresionat total când au ales să colaboreze.

Tony Bennett și Lady Gaga au lansat două albume muzicale, au mers împreună în turneuri și au cântat pe aceeași scenă până la finele anului 2021, când artistul a ales să se retragă.

Lady Gaga este cunoscută mai ales pentru melodiile pop pe care le-a lansat, precum „Poker Face” și „Born this Way”. Este, de asemenea, și o pianistă foarte talentată, care l-a impresionat pe Tony Bennett.

Cei doi cântăreți s-au cunoscut în anul 2011, după ce Lady Gaga a interpretat pe scenă o nouă versiune a piesei „Orange Colored Sky”, a lui Nat King Cole, la gala Fundației Robin Hood din New York. Atunci, solista i-a cerut renumitului artist să cânte un duet împreună cu ea, pentru un viitor album.

Astfel a început colaborarea lui Lady Gaga cu Tony Bennett, care s-a transformat și într-o frumoasă prietenie.

Parteneri
Tot adevărul despre relația dintre Iulia Vântur și Salman Khan. O româncă din India a dezvăluit detalii neștiute
Redactia.ro
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Regele Charles începe să-i cedeze din funcții moștenitorului William
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
Se plătesc 300 DE LEI de persoană. Banii intră DIRECT PE CARD în fiecare lună
Capital.ro
Urmează o nouă minivacanţă pentru români. Câte zile libere vor avea angajaţii
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
VESTEA ZILEI despre FLORIN PIERSIC! Au anunțat acum de la SPITAL
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro