A murit actorul Charles Grodin. A fost favoritul multor români în anii ‘90

A murit actorul Charles Grodin. A fost favoritul multor români în anii ‘90
Charles Grodin, un actor de comedie versatil

Hollywood-ul a mai pierdut un mare actor ieri, pe 18 mai. Cunoscut ca un actor de comedie versatil Charles Grodin și-a câștigat reputația în anii 90. A fost cunoscut mai ales pentru rolurile sale din filme precum „Midnight Run” și „The Heartbreak Kid”. Din nefericire actorul a murit marți la domiciliul său din Connecticut, după ce s-a luptat cu cancerul, la vârsta de 86 de ani.

Charles Grodin, un actor de comedie versatil

Celebrul actor Charles Grodin s-a născut în Pittsburgh, Pennsylvania. Grodin și-a abandonat studiile la Universitatea din Miami pentru a se lansa în actorie. A fost o decizie care a dat roade în anii 1960, când a început să obțină roluri în piesele de pe Broadway. Și-a făcut debutul într-o producție a lui Tchin-Tchin, în care a jucat alături de Anthony Quinn.

După o perioadă pe Broadway se mută în televiziune, construindu-și profilul cu un mic rol în Rosemary’s Baby. Filmul, o producție de groază psihologică din 1968, a fost scris și regizat de celebrul Roman Polanski. Dar anii 1970 a fost deceniul carierei lui Charles Grodin care a explodat cu adevărat.

Catch-22 în 1970 și The Heartbreak Kid în 1972 i-au consolidat statutul de unul dintre actorii de comedie mari de la Hollywood. Pentru rolul din The Heartbreak Kid a fost nominalizat la Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor. Faptul că nu a câștigat premiul nu l-a deranjat prea mult.

„Nu mă plâng niciodată de nimic. Sunt conștient de ceea ce se întâmplă în jurul meu. Sunt conștient că există o mulțime de oameni foarte dotați care nici măcar nu primesc un loc de muncă în spectacole.”, declara Charles Grodin într-un interviu din 2009.

Celebrul actor Charles Grodin a avut și partea sa de succes. A câștigat titlul cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film de la Valladolid din 1988 pentru rolul din Midnight Run. Au urmat apoi filmele din serie ”Bethoven”. Charles Grodin a jucat în această comedie spumoasă cu un câine Saint Bernard în rolul principal, în 1992.

Actorul a murit după o luptă cu un cancer osos

Charles Grodin  a murit la 86 de ani, marți acasă la Wilton, Connecticut, conform CNN. Fiul actorului, Nicholas, a declarat că decesul a survenit după o luptă dură cu un cancer de măduvă osoasă. Omagii au fost făcute pe rețelele de socializare, inclusiv un tweet de la colegul actor american Steve Martin, care l-a descris pe Grodin drept „unul dintre cei mai amuzanți oameni pe care i-am întâlnit vreodată”.

Grodin a lăsat-o în urma sa pe soția sa, scriitoarea Elissa Durwood Grodin, fiul lor Nicholas și pe fiica sa Marion. Cariera eclectică a lui Grodin a inclus scrierea unei rubrici pentru New York Daily News și furnizarea de comentarii pentru revista de știri „60 Minutes II”.

Un genial actor de comedie. Am avut experiența minunată de a lucra cu el în primul meu lungmetraj și a fost uimitor.”, a scris pe Twitter Albert Brooks.

Comediantul Kathy Griffin a scris pe Twitter: „Îl iubeam atât de mult pe Charles Grodin. Îmi arunca mingile și îmi dădea atâtea rahaturi într-un mod care nu-mi lăsa altă opțiune decât să chicotesc cu veselie. Nu înseamnă niciodată spirit, ci rapid și strălucitor.”

Actorul și comediantul Patton Oswalt a scris pe Twitter: „RIP Charles Grodin. Comand o farfurie de chorizo și ouă în memoria lui.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI