Este unul dintre preparatee vedetă ale lunilor de vară, o gustare delicioasă, naturală, foarte simplu de facut, savurată de români din toate colțurile țării. Un bărbat și-a propus să încerce, pe propria piele, un experiment inedit. A mâncat porumb fiert zilnic timp de o lună de zile. Ce s-a întâmplat în organismul său după cele patru săptămâni.
Știm că a venit vara atunci când în parcuri, pe plajă sau în stațiunile montane își fac apariția chioșcurile la care se vinde porumb fiert.
Este una dintre gustările preferate ale românilor, un răsfăț pentru papilele gustative pe care îl asociem adesea cu sezonul cald.
Un bărbat a decis să încerce, pe propria piele, un experiment inedit: a mâncat porumb fiert zilnic timp de o lună de zile.
După cele patru săptămâni, efectele benefice nu puteau fi ignorate. Bărbatul a observat că avea un tonus general mult mai bun, dormea mai bine, scăpase de durerile de cap și nu se mai simțea obosit.
Te-ar putea interesa și: Ce să pui neapărat în apa în care fierbi porumbul. Așa va ieși moale și mult mai gustos
Aceste ameliorări ale stării generale nu sunt o coincidență. Porumbul fiert, dacă este inclus în dieta zilnică, mai ales în prima parte de zilei, are numeroase efecte benefice asupra organismului uman.
Compușii săi ajută la mărirea elasticității vaselor de sânge, ceea ce înseamnă o mai bună oxigenare a corpului, scăderea riscului apariției aritmiilor, accidentelor vasculare cerebrale și atacurilor de cord.
Un alt efect pe care l-a observat a fost scăderea în greutate. Dacă este consumat zilnic, porumbul fiert va contribui la arderea grăsimilor.
Doar 200 de grame din acest produs asigură 15% din necesarul zilnic de vitamina B5, un compus cu rol important în asigurarea rezistenței la perioadele de stres și oboseală.
Tiamina din compoziția sa poate reduce rata îmbătrânirii creierului cu 5-10% pe an la femei și cu 2-6% pe an la bărbați, având astfel un rol profilactic în prevenirea maladiei Alzheimer, a demonstrat un studiu recent.
Te-ar putea interesa și: Nu arunca apa în care ai fiert porumbul! Are multe utilizări, e mare păcat de ea