Pe timpul verii, porumbul fiert este una dintre nelipsitele gustări, atât fiert cât și copt, românii se bucură de gustul delicios al acestuia. Rețeta de porumb fiert nu este deloc una complicată, însă e foarte important să ții de cont de câteva lucruri foarte importante!
Porumbul conține nutrienți și este deja cunoscut faptul că are beneficii pentru sănătate, iar în același timp are un gust dulce și sărat în același timp.
Acesta este potrivit chiar și în diete echilibrate, fiind un aliment natural fără gluten și poate fi consumat în special de persoanele cu intoleranță la gluten.
Pe de altă parte, produsele prelucrate din porumb pot să nu fie foarte nutritive, deoarece uleiul rafinat, siropul și chipsurile pierd fibre benefice și alți nutrienți în timpul producției.
De asemenea, multe produse prelucrate au un conținut ridicat de sare, zahăr sau grăsimi.
De altfel, porumbul conține și o serie de compuși vegetali bioactivi, dintre care unii chiar îți pot îmbunătăți sănătatea!
Potrivit mai multor studii, cereala are cantități mari de antoxidanți decât multe alte cereale obișnuite. De exemplu, conține acid ferulic, unul dintre principalii antioxdianți ai polifenolilor din porumb, și nu numai.
În porumb se află și antociani, zeaxantina sau luteina, practic, în porumb se găsesc carotenoide vegetale care ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor, și să nu uităm de acidul fitic, care este un antioxidant care îți poate afecta absorbația mineralelor dietetice, cum ar fi zincul și fierul.
Totodată, menține și sănătatea colonului.
După ce i-ai cumpărat, se desfac frunzele și se așează știuleții într-o oală mare. Deasupra se acoperă cu o parte din foile de porumb și se toarnă apă, astfel încât să fie acoperit și porumbul, dar și frunzele de deasupra.
Trucul pe care nu îl știu multe gospodine este următorul.
Adaugă puțin zahăr în apă, astfel porumbul fiert va avea un gust mai bun, și atenție la sare! Nu este indicat să pui sare în apa în care fierb știuleții de porumb, deoarece va întări bobul.
După aproximativ 10-15 minute de fierbere, încearcă să verifici cu furculița dacă boabele de porumb sunt fierte.
Un alt truc este să fierbi porumbul cât mai rapid și să nu îl lași să stea prea mult timp în apa fierbinte.
Se poate servi cu sare, cu unt sau cu piper și poate fi mâncat și alături de alte preparate culinare.