Grija adecvat de sănătate presupune și un somn de calitate, capitol care ne încearcă pe mulți dintre noi. El este un instrument excelent de învățare și de energizare și prin acesta ne relaxăm și ne odihnim mintea, trupul și stările, deci lipsa sa duce la degradare, adică probleme de sănătate. Soluții există, de la menținerea unui stil de viață sănătos, până la mișcare sau mici trucuri pe care le puteți face înainte de culcare, cum ar fi consumul unei banane.
O banană mâncată înainte de culcare ar putea fi una dintre soluțiile care vă pot aduce un somn liniștitor. Fructe pline de substanțe nutritive, bananele favorizează somnul. Mai mult, bogate în carbohidrați, despre ele este cunoscut că induc o senzație de somnolență după consum.
Trebuie menționat că acest tip de carbohidrați nu aduc motive de îngrijorare dacă sunt consumați înainte de odihnă, căci nu sunt complecși, ci reprezintă glucide care se digeră repede, astfel că nu vom avea o senzație de plin în timp ce încercăm să trecem în lumea viselor.
„Lipsa odihnei este majoră, pentru că în timpul somnului celula nervoasă – exact cum noi vrem să fim frumoși, cosmetizați, eleganți – așa și celulele din jur ajută celula nervoasă ca să fie curată, frumoasă. Atunci, aceasta se petrece numai când celula stă într-o stare de relativ repaus și asta nu se poate decât în somn. În timpul acestei acțiuni, o parte dorm și ele, iar cele care funcționează sunt cele care comandă organele interne, inima, stomacul, activitatea stomacului, respirația – toate merg mai departe. Celelalte, care fac legătură cu gândirea, cu legile, parlamentarea, ele se odihnesc.
În jurul lor apar anumite celule care fac o curățenie și scot din celula nervoasă toate dejectele care nu mai folosesc și aduc elemente noi. Privarea de somn duce la dereglarea funcției nervoase, iar de aici apar lucruri foarte grave, dovadă că mari actori, artiști, cu un program încărcat, s-au dus la acea boală majoră a uitării, Alzheimerul. Baza inteligenței, puterea de concentrare și inteligența umană se bazează pe comunicarea dintre celulele nervoase. Odihna este cel mai bun tratament în acest lucru”, a explicat un specialist.