A mâncat nuci crude, timp de o lună. Ce i-a descoperit medicul la analize, apoi

A mâncat nuci crude, timp de o lună. Ce i-a descoperit medicul la analize, apoi
Ce se intampla daca mananci nuci crude

Ce se întâmplă dacă mănânci nuci crude? Ei bine, beneficiile lor sunt foarte importante pentru organismul uman, așa cum vom vedea în articolul următor.

A mâncat nuci crude, timp de o lună

Așa cum indică specialiștii, nucile crude scad colesterolul rău, asta se întâmplă dacă mănânci nuci crude în fiecare zi. De ce? Pentru că ele sunt bogate în grăsimi sănătoase, fibre și vitamina E. Cantitatea indicată zilnic este de 67 de grame, mai spun specialiștii. Pentru că nucile scad colesterolul rău, ele scad și riscul apariției de boli cardiovasculare, reducând apariția cheagurilor de sânge și reglând tensiunea arterială. Doar un sfert de cană de nuci crude conține 90% din doza zilnică recomandată de acizi Omega-3. În plus, consumând nuci crude zilnic, se reduce și riscul de stop cardiac cu o treime, potrivit unui studiu realizat pe 86.000 de femei.

Nucile crude conțin grăsimi bune, la fel și fisticul, migdalele sau semințele de floarea-soarelui, evident, crude. Și dacă sunt consumate în starea lor naturală, nucile crude ajută și în curele de slăbire. De precizat este că dacă le prăjești, acestea se transformă în alimente nocive pentru oragnism. În curele de slăbire, nucile trebuie să fie consumate ca gustare între mese, deoarece asigură sațietate. Ele luptă eficient împotriva obezității și nu îngreunează metabolismul, așa cum fac alte produse.

Ce beneficii au nucile crude pentru organism

Nucile crude mai au efect și împotriva insomniei, a cărei cauză este lipsa de magneziu în organism. Nucile au în compoziția lor chimică magneziu, iar dacă sunt consumate cu 1-2 ore înainte de culcare, vei avea parte de un somn bun.

Tot nucile crude mai au capacitatea și de a reduce stresul, prin complexul de vitamine B pe care îl conțin, dar ameliorează și durerile. Astfel, mușchii funcționează mai bine, iar toleranța la durere crește.

Nucile crude sunt eficiente și în lupta cu diabetul, iar un consum de 56 de g de nuci zilnic ajută la ameliorarea diabetului de tip 2, dilatând vasele de sânge și îmbunătățind fluxul sangvin. Ele sunt, de asemenea, eficiente și în prevenirea carncerului, datorită conținutului bogat de acizi Omega-3, fibre, vitamina E, magneziu și acid folic. Nucile mai previn și constipația, ajută menținerea unui creier sănătos și a oaselor sănătoase. Așadar, ai toate motivele să consumi și tu nuci crude! Dar, atenție însă, nu trebuie depășit mai mult de un pumn de nuci crude la o gustare și nici nu trebuie să le asociezi cu alte alimente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI