A îngropat câțiva morcovi într-o ladă cu nisip și a așteptat câteva zile. Ce a descoperit când a ridicat capacul

A îngropat câțiva morcovi într-o ladă cu nisip și a așteptat câteva zile. Ce a descoperit când a ridicat capacul
A ingropat cativa morcovi intr-o lada cu nisip si a asteptat cateva zile. Ce a descoperit cand a ridicat capacul

Morcovii sunt un aliment extrem de sănătos și benefic pentru organism. Aceste legume nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică, datorită conținutului ridicat de nutrienți. O porție de morcovi are 25 de calorii, 6 grame de carbohidrați, 3 grame de zaharuri și 1 gram de proteine. Însă ce se întâmplă dacă îngropi câțiva morcovi într-o ladă cu nisip și aștepți câteva zile? Rezultatul este uluitor!

Pune morcovii într-o ladă cu nisip. Rezultatul te va surprinde

Morcovii trebuie consumați, de regulă, proaspeți. Odată cumpărați din piață sau supermarket, aceștia trebuie depozitați corect, astfel încât să nu se strice repede. Din fericire, există un truc foarte tare, pe care puține gospodine îl știu.

Pentru ca aceste legume portocalii să rămână proaspete o vreme îndelungată, depozitează-le într-un vas cu nisip, într-un loc întunecat, cât mai ferit de soare. Vei prelungi durata de viață a morcovilor, care nu se vor strica repede. Aceștia vor putea fi folosiți la ciorbe, salate sau tocănițe.

Ce alte trucuri utile există

Salata verde poate fi păstrată o perioadă mai lungă dacă o învelești într-un prosop care să absoarbă umiditatea. Pentru a evita un gust de plastic, învelește cașcavalul în hârtie de copt. Astfel, produsul se va păstra mult mai bine și va avea un gust bun. De asemenea, dacă ai dat o petrecere și ți-a mai rămas tort, nu-l arunca. Așază în capetele lui câte o felie de pâine. Aceasta va absorbi umiditatea și va preveni uscarea lui. Tortul va fi la fel de delicios și a doua zi.

Un alt truc se referă la cutiile de plastic. Cu toții depozităm diferite feluri de mâncare în aceste recipiente. Puțină lume știe că alimentele se păstrează foarte bine în borcane de sticlă, nu în cutii de plastic, așa cum am tinde să credem. În acest fel, alimentele se vor strica mai târziu.

Ananasul va avea un gust plăcut o bună bucată de timp dacă este tăiat de la capătul cu frunze. Doar așa fructul va fi zemos și extrem de parfumat, mai multe zile la rând.

Este destul de enervant atunci când găsești fructe sau legume stricate în frigider. Pentru ca ceapa verde să rămână proaspătă și crocantă mai mult timp, tot ce trebuie să faci este să o pui într-un borcan cu apă.

Merele nu trebuie niciodată depozitate în cămară sau în bucătărie, ci în frigider. Durata de viață a acestor fructe poate fi de până la șase luni, dacă sunt păstrate astfel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI