A pus 4 felii de roșii în pământ și le-a lăsat așa 10 zile. Nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat după

A pus 4 felii de roșii în pământ și le-a lăsat așa 10 zile. Nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat după
Cum să crești roșii în pământ

Sunt puțini cei care știu acest truc magic. Ai încercat să pui vreodată felii de roșii în pământ?

Cum să îți cultivi propriile roșii

Un internaut a postat pe Youtube un videoclip în care dezvăluie cum oricine poate avea roșii proaspete, chiar dacă stă la curte sau la bloc.

Tot ce trebuie să faci este să pui câteva felii de roșii într-un ghiveci cu pământ și să aștepți.

În doar două săptămâni, din pământ vor ieși plante de roșii cu două frunzulițe care pot fi plantate în pământ sau alte ghivece pentru a avea mai mult spațiu.

Ia un ghiveci cu pământ de flori și așează felii de roșii pe deasupra. Apoi, acoperă-le cu pământ și așteaptă două săptămâni până ies frunzulițe.

Roșia este un super-aliment dens în nutrienți, care oferă beneficii enorme. Conținutul său nutrițional susține pielea sănătoasă, pierderea în greutate și sănătatea inimii.

În ciuda popularității roșiilor, în urmă cu doar 200 de ani se credea că acestea sunt otrăvitoare în Statele Unite (SUA). Acest lucru se întâmplă probabil din cauză că planta aparține familiei toxice.

Roșiile sunt acum a patra cea mai populară legumă proaspătă după cartofi, salată și varză.

Lucruri interesant despre roșii

Includerea roșiilor în dietă poate ajuta la protejarea împotriva cancerului, la menținerea tensiunii arteriale sănătoase și la reducerea glicemiei la persoanele cu diabet.

Roșiile conțin carotenoide cheie, cum ar fi luteina și licopenul. Acestea pot proteja ochiul împotriva daunelor provocate de lumină.

Mănâncă mai multe roșii adăugându-le la sandvișuri, sosuri sau salate. Alternativ, mănâncă-le în salate, deoarece aceste metode de preparare pot distruge din  nutrienții cheie.

Roșiile se află în primele zece fructe și legume pentru conținutul lor de reziduuri de pesticide. Spală bine roșiile înainte de a le mânca.