Un român a făcut un experiment deosebit. Acesta a înfipt un trandafir într-un cartof. Ce s-a întâmplat la câteva zile după ce a făcut asta? Trucul este de mare ajutor pentru doamnele care primesc multe flori și vor să le păstreze cât mai mult timp proaspete și parfumate. Cu siguranță nu o să îți vină să crezi cât de mult poți să salvezi florile doar cu ajutorul unui cartof pe care îl ai chiar acum la tine în casă. Iată cum trebuie să procedezi!
Un român a împărtășit cu iubitorii de flori un truc deosebit. Florile sunt oferite cu diverse ocazii. De cele mai multe ori doamnele încearcă nenumărate metode care să le ajute să țină florile cât mai mult timp proaspete și parfumate. Din păcate, cele tăiate au o durată scurtă de viață.
Cu toate astea, metoda de mai jos le va da câteva luni în plus. Ai nevoie de un cuțit sau o foarfecă specială pentru tăiat flori și un cartof. Alege trandafirii pe care vrei să îi salvezi și să îi plantezi. Îndepărtează frunzele și taie codița de la jumătate într-un unghi de 45 de grade.
Respectă procedura după ce floarea stă câteva zile în vază. Alege un cartof tare și scobește interiorul pentru ca mai apoi să bagi în mijloc tulpina. Înfige floarea în legumă și acoperă gaura formată cu puțin pământ. În câteva zile vei putea vedea cum trandafirul tău arată fabulos, nu are frunzele căzute și nici nu se îngălbenește.
De asemenea, în jurul lui își vor face apariția și câțiva vlăstari. În modul acesta nu doar că îl poți salva, dar te poți bucura de toate florile primite în dar pentru mai mult timp. Poți să înmulțești diverse tipuri de flori de toamnă astfel. Specialiștii sugerează ca după mai bine de o săptămână să îi plantezi cu tot cu cartof în grădina din fața casei sau într-o glastră specială unde să crească în liniște și armonie.
Nu exagera cu udatul lor și nici nu le lăsa prea mult în razele soarelui. În cazul în care observi că tind să își orienteze tulpina într-o parte, adaugă în pământ foarte aproape de floare o crenguță fină de care bulbul să se sprijine. Poți să legi crenguța cu o funie fină sau o ață specială pe care specialiștii o folosesc în mod normal la vița de vie.