17 oct. 2022 | 14:11

Cum poți salva o plantă de interior, care a început să îngălbenească. Metoda banală

Utile
Cum poți salva o plantă de interior, care a început să îngălbenească. Metoda banală
Cum să salvezi o plantă care îngălbenește?

Majoritatea oamenilor iubesc plantele și adoră să le țină aproape de ei. Cei mai mulți se gândesc la beneficiile lor, dar și la faptul că dau culoare unei camere. Designerii de interior le recomandă des pentru că aduc un aer proaspăt și curat oricărei încăperi. Cu toate astea, ele trebuie să fie îngrijite corespunzător. Cu siguranță persoanele care au plante în grijă sunt responsabile pentru că trebuie udate, șterse de praf și schimbate în recipiente potrivite în timpul creșterii. Cum să le salvezi pe cele care încep să se îngălbenească la vârfuri? Nu trebuie să îți iei adio de la ele.

Cum să salvezi plantele care încep să îngălbenească: ce trebuie să le faci?

Se spune din popor că oamenii care adoră plantele sunt oameni iubitori. Specialiștii cred acest lucru pentru că o floare aduce lumină, emoție și un aer proaspăt, dar este și o mare responsabilitate.

Orice plantă de interior trebuie curățată constant de praf, udată la timp și schimbată într-un recipient mai mare în funcție de mărimea ei. În cazul în care observi că frunzele ei devin galbene, nu trebuie să îți faci griji sau să îți iei adio de la ea.

Motivele pentru care a ajuns astfel sunt: lipsa de umiditate sau udarea excesivă până la apariția afidelor sau a altor dăunători. Specialiștii recomandă să ai grijă la umiditatea pământului în care crește, la dăunătorii care ar putea să o deranjeze și la cât de des o scoți la soare.

Pas cu pas

  • Pasul 1: Verificați planta pentru stresul de umiditate. Dacă observi că frunzele plantei sunt galbene, solul. Cel mai frecvent factor de stres pentru plante este prea multă sau prea puțină apă. Pentru a afla cât de multă umiditate primește planta, scufundă-ți degetul 2-3 centimetri în sol. Nu verifica suprafața solului, care, de obicei se usucă mai repede.
  • Pasul 2: Căută insectele dăunătoare. Umiditatea insuficientă sau excesivă a solului este cea mai frecventă cauză a îngălbenirii frunzelor. Dar dacă ai exclus-o, atunci sunt de vină dăunătorii. Spre exemplu, acarienii de păianjen pot ucide cu ușurință planta
  • Pasul 3: Oferă plantei acces la soare. Un alt motiv pentru care frunzele au îngălbenit este că planta nu primește suficientă lumină solară. Dacă planta stă într-un colț întunecat, trebuie mutată într-un loc luminos sau o poți pune, la soare, câteva ore pe zi lângă o fereastră. Dacă unele dintre plantele tale nu stau lângă o fereastră, dar într-o cameră cu draperii opace, nu uita să le ții deschise.
Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Vedetele din showbiz pe care românii nu le mai suportă „Nu înțeleg de ce încă sunt atât de populari (..) Are atitudine de bădăran şi încă se crede adolescent”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Cum a evoluat grătarul la români. Ce se mânca acum 300 de ani. Multe feluri sunt dispărute
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Prietenul Prințesei Diana spune adevărul. Cine este tatăl Prințului Harry
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
NATO se pregătește de RĂZBOI cu RUSIA! Planuri pentru UN TRANSPORT mare de RĂNIȚI
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro