A început epurarea jurnaliștilor din TVR: cât de mare este puterea PSD-ului în televiziunea publică

A început epurarea jurnaliștilor din TVR: cât de mare este puterea PSD-ului în televiziunea publică

Dintr-un set de circumstanțe greu de înțeles într-o țară democratică, o jurnalistă TVR a fost retrasă de la tratarea subiectelor legate de Parlament și PSD. Motivul este unul ciudat.

În urmă cu aproximativ o zi, redactorii Pagina de Media au publicat o informație legată schimbarea funcției unei jurnaliste din interiorul TVR. Pentru că se pare că cenzura impusă de PSD a devenit politică de stat și în televiziunea publică, reporterița Andreea Dumitrescu a fost retrasă de la tratarea subiectelor legate de partidul lui Dragnea pentru că ar fi ”prea agresivă”.

Înainte de aceste evenimente, jurnalista acumulase deja doi ani de experiență pe postul ocupat și devenise responsabil de conducerea departamentului ce trata subiectele din Parlamentul României, Curtea Constituțională și pe cele legate de activitatea membrilor PSD. Până să facă parte din TVR, a mai lucrat patru ani în presă, tot pe domeniul politic.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Andreea Dumitrescu a fost chemată, [marți], la șefa știrilor, Mădălina Rădulescu. Conform acelorași surse, jurnalistei i s-a reproșat că ar fi „prea agresivă”. Ca atare, i s-a oferit o variantă de „compromis”: un alt domeniu de acoperit, și anume primăriile.

Datorită principiilor personale ale lui Dumitrescu, în momentul în care i s-a ”recomandat” schimbarea domeniului, aceasta a afirmat că își dă demisia. Din câte se pare, episodul a avut loc după o zi în care jurnalista a avut mai multe subiecte în buletinul de știri al zilei. Printre altele, fusese prezentă la Biroul Politic al PSD, unde i-a adresat câteva întrebări premierului Viorica Dăncilă.

Contactată de Pagina de Media, Dumitrescu a confirmat că ia în calcul demisia din TVR, deși s-a ferit să afirme motivele din spate. Șefa știrilor din Televiziunea Română a refuzat să dea informații suplimentare pe marginea subiectului. „Nu pot comenta în niciun fel informațiile pe care le dețineți”, a spus, scurt, jurnalista. Colegii din redacției a Andreei Dumitrescu au fost surprinși la aflarea veștii și au afirmat că jurnalista ”își face treaba” și ”se pricepe la PSD.”

Sursa: Pagina de Media
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI