A folosit banii bisericii pentru întâlniri gay: cât a furat, până să fie prins

Un preot catolic a devenit subiectul unui scandal de proporții, după ce furat o sumă fabuloasă din visteria bisericii și a folosit banii pentru a-și finanța întâlnirile amoroase.

Joseph McLoone este monsenior al unei biserici catolice din statul Pennsylvania, Statele Unite ale Americii. Bărbatul în vârstă de 58 de ani a activat în cadrul bisericii Sf. Iosif din Downington când a fost prins de către polițiști pentru furtul a aproape 100.000 de dolari din finanțele instituției religioase pe care a condus-o în ultimii opt ani.

În urma investigației condusă de poliție cu ajutorul bisericii catolice, s-a ajuns la concluzia că bărbatul a furat 98.400 de dolari din 2011 și până în prezent. Majoritatea banilor au fost cheluiți pentru finanțarea întâlnirilor cu persoane de același sex pe care le-a cunoscut pe Grindr, o aplicația de mobil similară cu Tindr, dar destinată în principal comunității gay.

Preotul catolic a fost foarte eficient în a-și ascunde furtul sistematic din momentul în care a preluat parohia din Downington. Din acest motiv, a durat aproximativ un an până când bărbatul de aproape 60 de ani a ajuns după gratii. Suspiciuni pe marginea activității sale existau de mult timp, atât din partea oficialilor bisericii, cât și a autorităților, dar nu s-au găsit dovezi.

Ca imaginea bisericii catolice să fie pătată iremediabil, McLoone l-a înlocuit în 2011 pe părintele William Lynn. Acesta din urmă a fost și el arestat după ce a ascuns, pentru o perioadă îndelungată de timp, abuzurile clericilor catolici asupra minorilor.

Mecanismul folosit de Joseph McLoone a implicat crearea unui cont bancar personal în 2011, la scurt timp după ce a ajuns să activeze în biserica din statul Pennsylvania. Ulterior, a deviat donații din partea credincioșilor în contul respectiv și i-a folosit pentru suplimentarea veniturilor personale pe parcursul următorilor șapte ani. Pe lângă întâlniri pe Grindr, bărbatul și-a finanțat călătorii, și-a plătit datoriile de pe cardul de credit și și-a cumpărat o casă de vacanță în Ocean City, New Jersey. Când a fost arestat, McLoone a admis imediat că a folosit banii pentru ”relații personale”, se arată într-un articol publicat de PhillyMag.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI