A dat vestea tulburătoare. Anunț uriaș: România este vizată

A dat vestea tulburătoare. Anunț uriaș: România este vizată

Marți, Comisia Europeană a publicat previziunile economice valabile pentru această vară, însă veștile nu sunt deloc bune pentru țara noastră.

Comisia Europeană a dat vestea

Așadar, potrivit sursei citate, economia României va înregistra în acest an o scădere semnificativă de 6%, iar pentru anul 2021, Comisia Europeană estimează un avans al PIB-ului României de 4%, față de o creștere de 4,2%, prognozată în luna mai.

Cât privește rata inflației, aceasta ar urma să se situeze la 2,5% anul acesta şi la 2,8% anul viitor. De menționat este că la data de 25 iunie 2020, reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI) anunțau o creștere semnificativă a ratei șomajului din România. De asemenea, raportul FMI sublinia că economia mondială va fi grav afectată, iar primele efecte vor fi resimțite inclusiv și în România.

Fondul Monetar Internațional a revizuit în scădere semnificativă estimările în ce privește evoluția economiei mondiale în acest an.

Efectele negative ale pandemiei, mai accentuate decât se anticipase

Specialiștii FMI au mai concluzionat că efectele negative ale pandemiei de coronavirus au fost chiar mai accentuate decât se anticipase inițial.

În cifre, acest lucru înseamnă că dacă în aprilie FMI estima că economia globală va înregistra un declin de 3% în 2020, în cele din urmă, contradicția va fi de 5%.

De asemenea, nici una dintre cele mai solide economii ale lumii, respectiv cea americană, nu va putea evita impactul negativ. Ea ar urma să scadă cu 8%, în timp ce Zona Euro ar urma să înregistreze un declin de 10,2%.

Totoddată, cele mai proaste veşti vin pentru economiile Spaniei și ale Italiei. Acestea vor fi printre cele mai afectate de pe mapamond. În respectivul raport se mai explică și faptul că situația financiară actuală a marilor companii din Spania și Italia este mai sănătoasă decât în perioada care a precedat criza financiară globală din anul 2009.

Revenind la România, FMI se aștepta ca economia noastră să înregistreze o contracție de 5%. Previziunile FMI mai arată și o creștere galopantă a ratei șomajului în țara noastră, de la 3,9% anul trecut până la 10% anul acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI