A consumat miere și scorțișoară în fiecare dimineață. Ce s-a întâmplat după o lună e uluitor

Miere si scortisoara, ingrediente minune

Mierea și scorțișoara sunt utilizate de secole pentru proprietățile lor vindecătoare. Aceste două ingrediente au efecte binefăcătoare asupra organismului, iar atunci când sunt folosite împreună pot să vindece o serie de afecțiuni.

A consumat miere și scorțișoară în fiecare dimineață

Se știe că mierea este un îndulcitor natural, care este produs de albine din nectarul plantelor. Mierea este bogată în carbohidrați, fructoză, dar și glucoză. Precum scorțișoara, mierea are proprietăți antioxidante și antibacteriene. Mierea este un puternic antiinflamator, astfel că poate să reducă inflamația de la nivelul țesuturilor. Cu cât mierea este mai naturală, cu atât efectele sunt mai puternice. Ar trebui evitată însă mierea din comerț, a cărei textură este mai moale, mai apoasă, deoarece nu este naturală.

Cât despre scorțișoară, aceasta este un condiment care provine din India, China, Sri Lanka, Egipt sau Australia. Ea are proprietăți antimicrobiene și antioxidante datorită cinameldehinei, o substanță activă care se regăsește în scorțișoară. Luate împreună, mierea și școrțișoara au un efect antiinflamator puternic, antioxidant și antimicrobian, eficient în tratarea multora dintre afecțiuni.

Astfel că amestecul de miere și de scorțișoară te poate scăpa de răceală, dar poate să prevină și apariția îmbolnăvirii. Substanțele active din scorțișoară pot să omoare virusurile de răceală, iar mierea împiedică formarea radicalilor liberi și întărește sistemul imunitar. Ca să prepari un amestec de miere și scorțișoară eficient împotriva răcelii, ai nevoie de următoarele:

  • 1 cană de apă caldă
  • 1 lingură de miere naturală
  • 1 linguriță de scorțisoară

Aceste ingrediente se amestecă și se consumă lichidul obținut o dată sau de două ori pe zi. Amestecul previne și combate răceala. De asemenea, probleme digestive precum constipația, gazele la stomac, gastroeneteritele, gastritele și chiar ulcerul pot fi vindecate sau ameliorate cu acest amestec. Mierea este transformată în energie și este un aliment nutritiv, care nu solicită sistemul digestiv. Pe de altă parte, proprietățile antumicrobiene ale scorțișoarei ajută la vindecarea gastroenteritei, iar mierea ajută la eliminarea vacteriei Helicobacter Pylori, despre care se știe că, pe termen lung, cauzează ulcer.

Alte proprietăți ale mierii cu scorțișoară

Mierea și scorțișoara au proprietăți antibacteriene și pot să prevină colonizarea bacteriilor la nivelul pielii. Uleiul de scorțișoară amestecat cu miere, care este aplicat pe ten sau în alte zone cu acnee, poate să trateze problema. Se folosește un amestec din 3 linguri de miere și  linguriță de scorțișoară sau ulei de scorțișoară, seara înainte de culcare.

De asemenea, proprietățile antiinflamatorii ale scorțișoarei, precum și ale mierii reduc inflamația și durerile articulațiilor. Așadar, dacă suferi de artrită, poți să consumi zilnic o cană de ceai de scorțișoară, îndulcit cu miere. Mierea și scorțișoara pot să reducă și colesterolul din sânge. Se mestecă un sfert de linguriță de scorțișoară cu o lingură de miere și se consumă amestecul zilnic, pe stomacul gol.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI