A combinat bicarbonat de sodiu cu super glue și a așteptat câteva minute. Ce s-a întâmplat după este uimitor

A combinat bicarbonat de sodiu cu super glue și a așteptat câteva minute. Ce s-a întâmplat după este uimitor
A combinat bicarbonat de sodiu cu super glue și a așteptat câteva minute

Super glue și bicarbonatul de sodiu fac o echipă bună atunci când vine vorba despre reparații. Cei care au încercat acest truc sigur regretă că nu au aflat despre el mai devreme.

Bicarbonat de sodiu plus super glue, combinația imbatabilă în reparații

Multă lume cunoaște detalii despre metoda lipirii fragmentelor din plastic cu ajutorul lipiciului. Un lucru mai puțin cunoscut este posibilitatea de a-l folosi alături de bicarbonatul de sodiu. În acest caz, el va juca nu doar rol de umplutură, dar și de agent alcalin slab. În această calitate de umplutură se poate folosi și praf de mortar sau de beton.

Combinația se întărește aproape imediat și provoacă emisie locală de temperatură, lucru care duce la formarea unor legături chiar la nivel molecular. Astfel, piesa lipită va ceda cel mai probabil în alt loc, în timp ce zona lipită cu super glue și bicarbonat de sodiu va rezista presiunii. Amestecul poate fi folosit pentru a lipi:

  • farurile / lanternele crăpate
  • elementele de fixare a oglinzilor la maşină
  • veioza din plastic
  • fierbătorul din plastic
  • carcasa aparatului de fotografiat
  • roata scaunului de birou (a trecut deja un an, eu am 87 kg)
  • suportul pentru monitor.

Cel mai probabil, toate aceste lucruri ar ajunge la gunoi dacă nu ai fi încercat să le lipești prin această metodă ingenioasă.
Pentru a repara un umeraș, de exemplu, acțiunile sunt foarte simple. Fixează elementele care s-au deplasat de la locul lor și ține-le pe toate la un loc.

Presară bicarbonat de sodiu în zona cu probleme, adaugă din abundență super glue și repetă procedura pe partea opusă. Mai este nevoie să faci asta de câteva ori, pentru ca legătura să fie puternică, și gata! Acum, dacă se va mai întâmpla vreun accident, probabil umerașul va ceda într-o cu totul altă parte.

Poți repara și porțelanul cu super glue

Poți readuce la viață un obiect din porțelan cu super glue. Condiția este ca piesele să nu fie prea mici. Începe prin a aduna bucățile laolaltă și îndepărtează praful de pe ele. Arajează piesele pe o suprafață plană, de o culoare neutră, și începe să le montezi. Aplică lipiciul pe o singură suprafață folosind o picătură pe centrul suprafeței.

Strânge ușor tubul, apoi folosește duza pentru a răspândi lipiciul pe suprafața spartă. Apasă imediat suprafața lipită pe a doua bucată de porțelan și păstrează presiune pe ea timp de aproape 30 de secunde. În cazul în care lipiciul nedorit se scurge la suprafață, sterge-l rapid cu pânză umedă. Așteaptă 24 de ore pentru a te folosi din nou de obiectul reparat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI