A pus bicarbonat de sodiu pe buretele de vase și apoi a frecat legumele. Ce s-a întâmplat e genial

A pus bicarbonat de sodiu pe buretele de vase și apoi a frecat legumele. Ce s-a întâmplat e genial
A pus bicarbonat de sodiu pe buretele de vase și apoi a frecat legumele

Chiar și dacă legumele sunt crescute în grădina ta, este important să le acorzi atenție atunci când le cureți. Indicat ar fi să nu le speli doar cu apă, ci să adaugi și bicarbonat de sodiu. Astfel elimini orice urmă de substanță chimică.

Curăță legumele de pesticide cu bicarbonat de sodiu

Pesticidele și, de altfel, toate substanțele chimice, ne fac viața grea. Acestea pot acționa ca agenți cancerigeni sau pot afecta sistemul endocrin. Cartofii, mazărea, ardeiul roșu, conopida, castraveții – conțin reziduuri de pesticide. Sunt mai multe metode care permit diminuarea cantității de chimicale din ele.

Există câteva soluții și la îndemână pentru a elimina o mare parte din substanțele nocive. Clasica spălare a legumelor trebuie făcută extrem de bine, însă de multe ori nu poate îndepărta pesticidele de pe ele în totalitate. Oamenii de știință au demonstrat că oțetul de mere omoară 98% din bacterii și îndepărtează urmele de pesticide. Astfel, se recomandă înmuierea produselor în apă cu oțet, pentru aproximativ 15 minute. Și sarea de mare este utilă. Se obține o soluție din apă pură și sare de mare care elimină otrăvurile. O altă recomandarea este bicarbonatul de sodiu.

Se spală bine legumele cu coajă dură, pentru a elimina orice murdărie de pe ele, apoi se presară bicarbonatul de sodiu și se freacă bine cu un burete. De asemenea, sucul de lămâie face minuni, fiind un dezinfectant natural. Puneți o lingură de suc de lămâie peste două linguri de bicarbonat de sodiu, dizolvați aceste ingrediente într-o cană cu apă și lăsați să acționeze maximum 10 minute. Clătiți cu el bine legumele. În afară de aceasta, coaja conține cea mai mare cantitate de pesticide, de aceea este indicat să curățați legumele și să consumați doar pulpa.

Folosirea bicarbonatului în grădină

Dacă observi iarbă nedorită în gazonul tău ori printre crăpăturile casei, poți conta pe bicarbonatul de sodiu pentru a scăpa de corvoadă. Udă zonele cu probleme, apoi toarnă un strat consistent de praf de copt deasupra. În câteva zile, iarba va începe să dea înapoi. Ai grijă să pui doar pe suprafețele dorite, pentru a nu afecta și plantele care își găsesc locul în preajma casei tale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI