Un experiment a scos la iveală câteva trucuri uluitoare la care ai nevoie doar de bicarbonat de sodiu și apă. Ce se întâmplă dacă uzi florile cu aceste amestec? Ce a observat un român care a făcut asta cu plantele sale?
Există multe metode pentru a te putea folosi de un ingredient pe care toți românii îl au în casă. Bicarbonatul de sodiu este ieftin, mereu de ajutor în preajma casei, dar și în privința curățeniei diverselor suprafețe.
Acesta te poate salva deseori, fiind o opțiune la îndemână și rapidă. Deși cei mai mulți sunt obișnuiți să se folosească de el înauntrul casei, e foarte bun și la cultivarea diverselor legume sau fructe.
De acum nu trebuie să mai apelezi la îngrășăminte sau alte produse chimice pe care le găsești în comerț. Un insecticid natural se poate să fie făcut și în casă din doar două lucruri – bicarbonat de sodiu și apă. Este eficient, la îndemână, ieftin și nu-ți va face probleme la aplicare.
Tot ce trebuie să faci este să dizolvi două lingurițe din compusul chimic într-un litru de apă și să pulverizezi soluția formată pe frunzele afectate ale plantelor din grădina ta.
Aici este vorba și de pete negre sau chiar dacă nu sutn afectate și vrei doar ca în prealabil să le ferești de micile insecte. Vei vedea diferențele după ce vei repeta de câteva ori această operațiune. Rezultatele te vor face să rămâi garantat la acest mod de a avea grijă de plantele tale.
“Este o mare greşeală să periem dinţii direct cu biarbonatul de sodiu cumpărat din magazin. Este chiar interzis, pentru că praful este foarte abraziv şi zgârie smalţul dinţilor. În plus, periajul cu bicarbonat de sodiu efectuat incorect poate produce o serie de răni ale gingiilor. Aceste răni nu sunt altceva decât porţi deschise pentru infecţii, afte sau gingivite sau afecţiuni paradontale.
Într-adevăr bicarbonatul curăţă foarte bine şi deschide culoarea dintelui până la cea naturală, dar nu este indicat deloc să fie folosit direct pe dinte. Şi în cabinetul stomatologic se foloseşte tot bicarbonatul de sodiu, dar într-o anumită compoziţie, este o pastă specială utilizată în periajul profesional. Nici măcar în combinaţia bicarbonat cu suc de lămâie eu nu recomand curăţarea dinţilor acasă. Sucul de lămâie este un acid care poate produce demineralizarea smalţului dintelui, iar asta înseamnă început de carie, ”
Cnelia Vartolomei, medic stomatolog (Sursa: adevărul.ro)