04 apr. 2023 | 23:10

A câştigat 2 miliarde de dolari la LOTO şi a cheltuit 25 de milioane dintr-un foc. Pe ce a dat bărbatul uriaşa sumă

Diverse
A câştigat 2 miliarde de dolari la LOTO şi a cheltuit 25 de milioane dintr-un foc. Pe ce a dat bărbatul uriaşa sumă
Câștigătorul donează 156 de milioane de dolari

Un american, Edwin Castro, a câştigat 2 miliarde de dolari la LOTO! Cum ar fi să joci la loto, și să câștigi nu mai puțin de 2 miliarde de dolari? Unii nu ar știi ce să facă cu o asemenea sumă, iar alții, precum personajul despre care discutăm azi, a reușit să cheltuiască 25 de milioane dintr-un foc. Citește mai departe și află pe ce a dat bărbatul uriaşa sumă.

Edwin Castro a câştigat 2 miliarde de dolari

Vorbim astăzi de cel mai norocos tip din lume, care a reușit să câștige enorma sumă de 2 miliarde de dolari la Jackpotul Powerball, în noiembrie anul trecut.

Jackpotul total a fost de 2,04 miliarde de dolari, cel mai mare jackpot din istoria loteriei din Statele Unite. Edwin Castro, fericitul câștigător, a optat pentru plata unei sume forfetare de 997,6 milioane de dolari.

De altfel, Edwin Castro a fost singurul jucător de loterie din țară care a nimerit toate cele șase numere la extragerea Powerball din 7 noiembrie 2022, ceea ce i-a adus cel mai mare câștig din istoria loteriei, au anunțat oficialii Loteriei din California.

La mai bine de trei luni după ce cineva a cumpărat biletul câștigător pentru un jackpot Powerball record de 2,04 miliarde de dolari, oficialii Loteriei din California au anunțat marți că câștigătorul a fost Edwin Castro.

La cererea lui Castro, oficialii loteriei nu au dezvăluit nicio informație biografică despre el, deși i-au dezvăluit numele în cadrul unei conferințe de presă, în conformitate cu legile de divulgare publică din California.

Vezi și: Cele mai mari câștiguri la loto din istorie. Locul 10 a luat peste 600 de milioane de euro

Donează 156 de milioane de dolari

La rândul său, Edwin Castro a ales să nu participe, deși a dat o declarație în care a spus că este „șocat” și „extaziat” de câștigul său. El a adăugat că a fost încântat de faptul că norocul său va ajuta și școlile publice din California, care vor primi peste 156 de milioane de dolari încasați din vânzarea biletelor.

„Ca o persoană care a primit răsplata de a fi educat în sistemul de învățământ public din California. Este îmbucurător să aud că, în urma câștigului meu, sistemul școlar din California beneficiază și el în mare măsură.”, a spus Castro în declarație.

În loc să aleagă să primească întreaga sumă a câștigului său în mai multe tranșe pe parcursul a 30 de ani, domnul Castro a optat pentru o plată unică de 997,6 milioane de dolari, au declarat oficialii loteriei.

În ciuda lipsei de informații despre câștigătorul celei mai mari plăți unice la loterie către o persoană fizică, oficialii loteriei din California păreau mulțumiți că pot cel puțin să împărtășească numele câștigătorului.

Pe ce a cheltuit Edwin Castro 25 de milioane dintr-un foc

După ce și-a revendicat victoria luna trecută, Edwin Castro și-a cumpărat o garsonieră de 25 de milioane de dolari în Hollywood Hills. Iar înregistrările arată că tocmai a cumpărat o altă casă, în valoare de 4 milioane de dolari, în Altadena, la mică distanță de benzinăria de unde a cumpărat biletul câștigător.

NYTimes descrie casa cu cinci dormitoare și patru băi, construită în 1953, ca fiind modernă, cu influențe japoneze și vibrații Palm Springs. Două dintre dormitoare au fost configurate ca un studio de artă și, respectiv, o sală de cinema izolată fonic.

Vezi și: Doi pensionari au câștigat la Loto 6 ani la rând, 26 milioane $. Cum au reușit

Exteriorul dispune de un iaz și o terasă, precum și de o piscină cu apă sărată. Conacul cu trei etaje al lui Edwin Castro, situat pe dealul din Hollywood, are cinci dormitoare, cinci băi și două camere de toaletă.

Nivelul inferior are o sală de gimnastică, o piscină cu apă rece, o pivniță de vinuri, un cinematograf și o saună. La exterior, există o bucătărie, o piscină infinită și o terasă pe acoperiș.

Castro s-a prezentat la mai bine de trei luni după ce a cumpărat biletul câștigător de la Joe’s Service Center din Altadena. Câștigul său a fost anunțat pe 14 februarie de către oficialii Loteriei din California.

Digisport.ro
Decizia luată de FRF în cazul lui Dorinel Munteanu, care a oferit imagini cum rar se văd, la Oțelul - Dinamo
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Pensionarii riscă să piardă sumele primite în plus la recalculare. Milioane de decizii, reanalizate
Spynews.ro
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
PRO TV
Ce i-a făcut P Diddy lui Justin Bieber când acesta era minor. Fanii, șocați: ”Nimeni nu l-a protejat. Nici măcar propria familie”
Adevarul
O creatură nemuritoare poate produce o formă contagioasă de cancer. Fenomenul bizar, urmărit de cercetători
BZI.ro
Carmen Brumă arată senzațional la 47 de ani! Vedeta a dezvăluit ce o ajută să se mențină în formă
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
De nerecunoscut! Cum arată Nicoleta Luciu nemachiată la 44 de ani, după ce s-a retras din lumina reflectoarelor. Fanii au dat zoom
Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Mihai Bendeac și-a prezentat apartamentul. E situat chiar în mijlocul Bucureștiului
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Este cea mai tristă zi. S-a stins marea doamnă a lumii filmului. Românii au crescut cu filmele ei
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, invitație pentru ROMÂNIA! Nimeni nu se aștepta la anunțul de la KREMLIN
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro