A apărut noua Simona Halep din România. Cine este Alexia Ioana Tatu, noua campioană de la Wimbledon U-14

A apărut noua Simona Halep din România. Cine este Alexia Ioana Tatu, noua campioană de la Wimbledon U-14
A apărut noua Simona Halep din România.

A apărut noua Simona Halep din România. Cine Alexia Ioana Tatu, noua campioană de la Wimbledon U-14. Jucătoarea de tenis s-a impus în fața Andreei Diana Soare în finala junioarelor U14, din cadrul turneului de Grand Slam, de la Wimbledon, fiind campioană la All England Club.

A apărut noua Simona Halep din România

Alexia Ioana Tatu este campioana primei ediții a jucătoarelor sub 14 ani la Wimbledon, învingând-o în finală pe jucătoarea româncă Andreea Diana Soare. Tatu, prima favorită la Wimbledon, s-a impus cu scorul de 7-6, 6-4, după o oră și 29 de minute de joc.

Principală favorită a turneului, Tatu a defilat până în finală. Ea a pierdut un singur set, iar în semifinale a cedat doar trei gameuri.

  • 6-1, 6-0 vs Arabella Loftus (Marea Britanie)
  • 6-2, 6-4 vs Giselle Isabella Guillen (Australia)
  • 3-6, 6-0, 10-2 vs Marianne Angel (Mexic)
  • Semifinale: 6-0, 6-3 vs Sol Ailin Larraya Guidi (Argentina).
  •  Finală: 7-6, 6-4 vs Andreea Diana Soare

Astfel, Alexia Ioana Tatu este o sportivă din Buzău. Sportiva și-a adjudecat titlul în competiția U14 de la Wimbledon, după ce a trecut în minimum de seturi de conaționala Andreea Diana Soare. Finala a fost una foarte disputată și vreme de o oră și jumătate ce două tinere s-au duelat.

De precizat este că turneul junioarelor U14 de la Wimbledon a fost organizat în premieră în 2022. În acest turneu, Alexia Tatu și-a respectat statutul de favorită principală și a câștigat trofeul. Andreea Diana Soare este originară din Medgidia și a fost a cincea favorită a competiției.

„Alexia nu a avut nici măcar un antrenament pe iarbă”

Alexia și Diana sunt prietene, iar în acest an au jucat împreună la dublu, în cadrul turneului Les Petits As, o competiție importantă, ce adună la start cei mai buni jucători din Europa. Antrenorul Alexiei Tatu, Gabriel Caloian, a precizat pentru ProSport că tânăra nu mai evoluase pe iarbă până la Wimbledon 2022:

„Alexia nu a avut nici măcar un antrenament pe iarbă înainte să joace aici la Wimbledon. A venit luni dimineață, la orele 5 a ajuns acasă, la Buzău, de la lotul național din Italia. La orele 02.00 noaptea am plecat către Londra. Am ajuns la orele 07.30 la Londra, la 09.30 la hotel, la 10.00 eram la antrenament”, a declarat Caloian, conform sursei citate.

„Părinții nu au treabă cu tenisul: mama are o casă de amanet iat tata este jandarm”, a spus Alexia, cea care a cedat un singur set pe toată durata turneului.