A pus bicarbonat în filtru de cafea și a rămas uimită. Efectul uluitor văzut în doar 5 minute

A pus bicarbonat în filtru de cafea și a rămas uimită. Efectul uluitor văzut în doar 5 minute
Curăță filtrul de cafea cu bicarbonat de sodiu

Îți dorești o cafea cu un gust proaspăt și aromat de fiecare dată? Acest lucru implică și curățarea și decalcifierea periodică a exprossorului tău. Crezi că nu te descurci? Este destul de simplu, așa că ia loc și notițe.

Întreținerea/curățarea filtrului de cafea. Te poți ajuta de bicarbonat de sodiu. Va funcționa de minune

Ceașca de cafea făcută ca la cafenelele pretențioase vine la pachet cu instrucțiuni de îngrijire. Să știi să îți tratezi cu grijă filtrul de cafea nu este doar un moft. Până la urmă, licoarea caldă neagră este cea care decide cum va fi ziua ta, dând startul unei noi aventuri. Așadar, felul în care funcționează aparatul hotărâște și ce băutură obții.

Nu pleca de acasă lăsând filtrul de cafea necurățat. În primul rând, pune deoparte toate părțile detașabile și spală-le, acesta fiind un punct important pentru că ajută la îndepărarea urmelor de cafea, de zaț. Se recomandă ca după fiecare spălare să se lase capacul deschis până când se usucă, evitându-se astfel formarea de germeni, care adoră mediul umed.

Urmează acum procesul de decalcifiere, care înseamnă să previi și să elimini orice urmă de calcar, de obicei produs de apă dură. Cea mai simplă și sigură metodă este să te folosești de oțet. Umple pur și simplu rezervorul cu părți egale de oțet și apă, apoi pune deasupra un filtru de hârtie, în coșul aparatului.

Mai departe, lasă-l să funcționeze normal și să fiarbă lichidul. În locul îngredientelor numite poți pune și zeamă de lămâie cu apă sau două linguri de bicarbonat de sodiu și o cană cu apă. După ce oprești, este nevoie să lași o jumătate de oră ca acest amestec să acționeze. Dă drumul din nou și aruncă la final conținutul, clătește bine și schimbă hârtia de filtru.

Nu uita de aspect

După ce ai curățat interiorul, fă la fel și cu exteriorul. Teoretic, trebuie să cureți carafa din sticlă după fiecare utilizare. Dacă ai tot uitat de ea, pentru a o readuce la forma inițială, folosește-te de apă caldă și puțin orez. Freacă interiorul cu un burete și îndepărtează resturile. Orezul va fi ca un exfoliant natural. Șterge totul cu niște prosoape de bucătărie din hârtie și totul este pregătit pentru următoarea utilizare. Acum, ești din nou gata pentru a înfrunta provocările vieții, toate începute cu o cafea de nota zece.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI