A amestecat bicarbonat de sodiu cu mălai şi suc de lămâie. Nu ai voie să nu ştii acest secret

A amestecat bicarbonat de sodiu cu mălai şi suc de lămâie. Nu ai voie să nu ştii acest secret
A amestecat bicarbonat de sodiu cu mălai şi suc de lămâie

De ce să amesteci bicarbonat de sodiu cu mălai și cu suc de lămâie. Acest secret îți este de mare ajutor în bucătărie. Bicarbonatul de sodiu este un ingredient care nu ar trebui să lipsească din dulap, el se poate folosi atât simplu, cât și combinat cu altele. Iată la ce folosește acest amestec de bicarbonat de sodiu cu mălai și suc de lămâie.

A amestecat bicarbonat de sodiu cu mălai şi suc de lămâie

Bicarbonatul de sodiu amestecat cu mălai și cu suc de lămâie îți este de foarte mare ajutor atunci când te-ai apucat deja de gătit și îți dai seama că nu mai ai praf de copt. Astfel, ca să obții echivalentul unei lingurițe de praf de copt, trebuie să amesteci o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu cu un sfert de linguriță de sare de lămâie și un sfert de linguriță de mălai. Mălaiul are rolul de a încetini reacția dintre bicarbonatul alcalin și sarea acidă, pentru ca amestecul ce rezultă să își mențină puterea de fermentare mai mult timp.

Cum prepari odorizant de cameră

Dar întrebuințările bicarbonatului de sodiu nu se opresc aici. El te ajută deci la mâncare, dar și la curățenie. Spre exemplu, o altă întrebuințare a bicarbonatului de sodiu te ajută să înlocuiești odorizantele de cameră cumpărate din comerț cu unul făcut în casă. Prin urmare, bicarbonatul de sodiu este o alternativă sigură și eficientă, întrucât interacționează cu particulele de miros și le neutralizează.

Se amestecă două căni de apă caldă, ⅛ cană bicarbonat de sodiu și ojumătate de cană de zeamă de lămâie. Se toarnă apoi toată soluția de tip spray și se agită bine, până se dizolvă cristalele de bicarbonat.

Se folosește în camera dorită, la nevoie. Dacă dorești să creezi un odorizant de cameră solid, se adaugă într-un borcănaș un sfert de cană de bicarbonat de sodiu, 10-15 picături din uleiul esențial preferat, apoi se acoperă gura borcanului cu o bucată de pânză și se fixează cu un elastic. Atunci când nu se mai simte mirosul, borcanul se agită ușor.

Scapi de urmele de creioane cerate de pe pereți

O altă întrebuințare inedită a bicarbonatului de sodiu este aceea că te scapă de urmele de creioane cerate de pe pereți. Cu siguranță, cei care au copii s-au întâlnit cu situația în care pereții lor nu mai arată la fel, după clipele de inspirație ale celor mici. Pentru a rezolva situația, se presară bicarbonat de sodiu pe o cârpă udă și se freacă acei pereți desenați de copil, după care se șterge totul cu o cârpă uscată.