Momente de groază în sectorul 1 al Capitalei. Copil, căzut într-o groapă RADET cu apă clocotită. Micuțul a fost transportat la spital cu arsuri de gradul trei

Momente de groază în sectorul 1 al Capitalei. Copil, căzut într-o groapă RADET cu apă clocotită. Micuțul a fost transportat la spital cu arsuri de gradul trei
Groapa RADET din sectorul 1 al Capitalei

Tragedie în București, acolo unde un copil de nouă ani a căzut în timp ce se juca într-o groapă cu apă fierbinte, săpată de RADET. Băiețelul a fost transportat de urgență de către părinți la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, deoarece Ambulanța nu avea mașini disponibile.

Reacția RADET imediat după accident

Deși groapa era descoperită de mai bine de trei săptămâni, reprezentanții RADET nu au binevoit să vină pentru a izola zona, mai ales că exista pericol imens pentru copii, dar și pentru adulți. Tatăl băiețelului ars în urma căzăturii a declarat că au fost făcute mai multe sesizări în acest sens, dar fără rezultat.
Imediat după tragedie, RADET a reușit să se mobilizeze pentru a izola perimetrul mlăștinos cu garduri, însă pentru Damian, reacția angajaților este tardivă, el fiind internat în spital cu arsuri de gradul trei.

”Sesizările au fost făcute și în scris, există și sesizări înregistrate pe site-ul RADET. Noi nu am știut cât de fierbinte e apa, doar am anunțat că este aici un loc în care iese la suprafață apă fierbinte și am ferit copiii să nu se joace acolo, neștiind despre ce este vorba, dar nu a venit nimeni, nu a fost împrejmuit până acum”, a declarat pentru Antena 3 Mihai Eremia, tatăl copilului.

Potrivit părintelui, Damian se juca în hurul blocului, alături de zona mlăștinoasă care se formase în urma unei conducte sparte și din păcate, micuțul a alunecat și a ajuns cu piciorul în groapa cu apă fierbinte. Părinții disperați au sunat imediat la 112, dar li s-a spus să își aducă copilul cu mașina personală, deoarece Ambulanțele sunt mult prea solicitate.

Mesajul transmis de Poliția Capitalei

În urma celor întâmplate, Poliția Capitalei a transmis un comunicat prin intermediul căruia a dat asigurări cu privire la demararea unei anchete pentru a descoperi cine se face cu adevărat vinovat pentru producerea acestui accident. Damian a fost dus la spital, suferind arsuri grave la unul dintre picioare.

„La data de 18 octombrie 2021, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Secția 5 Poliție a fost sesizată cu privire la faptul că un minor a căzut într-o groapă săpată pentru a permite accesul la o conductă de apă caldă.

Minorul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, prezentând, la un picior, leziuni prin arsură.
În cauză, Secția 5 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, a declanșat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, precum și pentru stabilirea situației de fapt”, a transmis Poliţia Capitalei.

Vezi imagini video de la fața locului (Sursă: Antena3)

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI