A ajuns la urgență de la paracetamol, în stare gravă: câte pastile a înghițit

Pastilele de paracetamol pare unele dintre cele mai ”nevinovate”. Le iei de la o vârstă foarte fragedă și nu te gândești vreodată că ți s-ar putea întâmpla ceva rău. Există însă și excepții.

Românii sunt în topul popoarelor care se autodiagnostichează, își definesc singuri planuri de tratament și, eventual, adoptă cu inconștiență alternative naturiste în opoziție cu sfatul medicului. Ca urmare, se întâmplă deseori să ajungă la spital în stare gravă și, în final, să-și riște viața, pentru că au citit ei pe Google o colecție de sfaturi de sănătate neavizate. Există și posibilitatea ca respectivele sfaturi să fi fost avizate, dar nu pentru afecțiunea lor.

Unele dintre cele mai periculoase medicamente și aproape orice antibiotic nu se eliberează în România de către farmaciști fără prescripție medicală. Dacă abuzezi însă, până și banalul paracetamol poate să te coste viața, după cum a aflat un tânăr în vârstă de doar 19 ani.

Băiatul a fost transportat de urgență cu elicopterul SMURD de la Spitalul din Iași la Spitalul Fundeni din București. Motivul pentru care risca să-și piardă viața a implicat o supradoză cu paracetamol. Nu mai puțin de 16 pastile a înghițit tânărul în speranța că se va vindeca de o viroză, conform Hotnews.

Potrivit Dianei Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judeţean „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, tânărul, care este student, a fost internat vineri noaptea la secția ATI a spitalului. Băiatul a afirmat că a înghițit 16 pastile de paracetamol pentru a se trata de viroză. Momentan, nu există nicio indicație că aceasta ar fi fost o tentativă de suicid.

Din păcate pentru el, gestul inconștient s-a reflectat într-o insuficiență hepatică fulminantă toxică. Ca urmare, a fost necesar transportul de urgență la spitalul Fundeni din Capitală. În continuare, starea sa de sănătate nu este stabilă și nu se știe încă dacă va supraviețui.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI