23 mart. 2020 | 18:12

Cum se protejează Raed Arafat în aceste zile. Ce face cu hainele și pantofii

Știri generale
Cum se protejează Raed Arafat în aceste zile. Ce face cu hainele și pantofii

Raed Arafat a luat măsuri în contextul crizei sanitare în care ne aflăm. Cum se protejează acesta și ce face cu hainele și pantofii pe care îi poartă atunci când este nevoit să iasă afară din casă?

Cum se protejează Raed Arafat în aceste zile?

Raed Arafat se protejează foarte bine pentru a nu se infecta cu bacteria care a schimbat cursul vieților a miliarde de oameni. Aceast lucru se poate întâmpla oricui, așa că măsurile pe care trebuie să le ia fiecare român sunt valabile pentru oricine. Raed Arafat se dezinfectează și nu intră sub nicio formă încălțat în locuință. Pentru ca românii să se liniștească, Arafat a susținut că bacteria nu se ia de pe haine, așa că pot rămâne liniștiți în privința aceasta. ”Nu se ia de pe haine”, atrage atenția șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Acesta ne sfătuiește ca după ce ajungem acasă să ne spălăm inclusiv pe păr și să evităm să apăsăm cu degetul butonul de la lift. Medicul a susținut că el folosește cheia sau cotul pentru a deschide și ușile batante chiar. Mai mult decât atât, atrage atenția asupra telefonului mobil, care trebuie dezinfectat des cu șervețele umede sau soluții cu alcool, dacă are folie pe el.

Cum se protejează Raed Arafat?

Cum se protejează Raed Arafat?

Ce face cu hainele și pantofii?

„Pantofii sunt scoşi exact la intrare, îi ţin în casă, în apartament, dar la intrare. După care am scos hainele de afară. Am un gel pe bază de alcool pe care-l folosesc după ce mă spăl pe mâini şi mă dezinfectez cu el. De regulă, cămaşa şi hainele merg la spălat. Oricum, virusul nu se ia de pe haină, nu există o asemenea dovadă, decât dacă cineva a strănutat pe tine. Chiar dacă ajunge pe haine, tot o să moară, mai ales că virusul nu se transmite de la haine. Se transmite de la particule care sunt în aer, dacă a strănutat sau tuşit cineva. Se ia mai ales de pe suprafeţe. Se ia dacă eu tuşesc sau strănut în palmă şi pun mâna pe o suprafaţă şi peste câteva ore vine altcineva şi pune mâna pe respectiva suprafaţă apoi pune mâna pe faţă”
Raed Arafat