Ordonanța militară. CTP, reacție dură după anunțul lui Raed Arafat. „Sunt mulți inconștienți”

Reacția lui CTP după decretul președintelui Iohannis. Atac la partidele din Opoziție: ”Ireponsabili!”

Cunoscutul gazetar, Cristian Tudor Popescu (CTP), are o reacție inedită, după ce autoritățile au impus noi măsuri restrictive pentru a limita răspândirea temutului coronavirus în țara noastră. Jurnalistul învinuiește Executivul că nu a luat măsuri mai dure, din teama de a nu pierde capital politic, lucru ce reprezintă o mare greșeală, după părerea acestuia.

Reacția lui CTP

Gazetarul a aplaudat eforturile autorităților pentru noile restricții de circulație adoptate prin ordonanța militară numărul 2, dar a atras atenția asupra faptului că populația trebuie să ajute, la rândul ei, autoritățile pentru a preveni răspândirea virusului mortal. Pe de altă parte, CTP consideră că ar fi putut fi luate măsuri mai dure și acuză Executivul de frica de a pierde capital politic.

„Direcția rămâne, e cea corectă, însă din considerente politice, de imagine, de comunicare, azi a fost aleasă o soluție intermediară. Adică acea formulare «recomandări» pentru ieșirile din domiciliu. Eu n-am reușit să înțeleg: acea declarație pe proprie răspundere să referă la timpul zilei sau la timpul nopții?

Deci în timpul zilei poți să ieși și să pretinzi că te duci la cumpărături sau că ai o urgență medicală, tu având cu totul alte treburi și nu suferi consecințe, că este vorba de recomandări.

De asemenea, n-am sesizat sancțiuni în legătură cu circulația timpul nopții sub declarația pe proprie răspundere. Declarația asta pe proprie răspundere cui o faci? Mă oprește cineva și eu completez o declarație? Bănuiesc că e un tipizat. După aceea ce fac cu hârtia aia? O iau eu, le-o dau lor? O las la polițist și plec în treaba mea și poliția ce face, mă urmărește?”, întreabă retoric CTP.

„Sunt mulți inconștienți, imbecili…”

CTP: „Sunt mulți cu care nu te înțelegi”
CTP: „Sunt mulți cu care nu te înțelegi”

 

Deși face apel la populație, pentru a veni în sprijinul autorităților în timpul acestei crize provocate de pandemia de coronavirus, gazetarul este alarmat de faptul că există multe persoane care nu înțeleg gravitatea situației.

„Modul ăsta prevenitor, blând, ia în considerare buna credință a oamenilor. Ori, autoritățile își fac treaba, organizarea mi se pare în continuare bună, dar mai trebuie și noi să ajutăm autoritățile. (…) Nu sunt sigur că va fi clar pentru acești… sunt mulți inconștienți, imbecili, cretini, iresponsabili, cărora puțini le pasă de ceilalți, pe care nu îi interesează altceva decât să-și facă cumpărăturile la mall. Sunt mulți cu care nu te înțelegi”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI