25 oct. 2024 | 15:56

Cutremur în România vineri după-amiază. Ce magnitudine a avut

News
Cutremur în România vineri după-amiază. Ce magnitudine a avut
2024 a adus o ntensificare a activității seismice în România

INFP a înregistrat un nou cutremur în România vineri după-amiază, precizând ulterior și ce magnitudine a avut.

INFP a înregistrat un nou cutremur în România vineri după-amiază

Conform datelor înregistrate de specialiști, vorbim despre un nou nou cutremur în România vineri după-amiază, produs la o adâncime de 131,4 kilometri. Conform datelor furnizate, seismul a avut o magnitudine de 3 grade pe scara Richter, și s-a produs în zona seismică Vrancea:

„În ziua de 25 Octombrie 2024, la ora 13:03:33 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.0, la adâncimea de 131.4 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 54km NV de Buzău, 56km V de Focșani, 63km SE de Sfântu-Gheorghe, 69km E de Brașov, 78km NE de Ploiești”, precizează infp.ro.

Intensificare a activității seismice în România

Anul 2024 a fost marcat de o intensificare a activității seismice în România, cu mai multe cutremure semnificative în zonele seismice cunoscute, în special în Vrancea și în zona Banatului.

Unul dintre cele mai puternice seisme a avut loc pe 16 septembrie, în Vrancea, cu o magnitudine de 5,5, și s-a resimțit inclusiv în București. Acesta a fost însoțit de cutremure secundare, o activitate ce a ridicat preocupări legate de stabilitatea infrastructurii și de pregătirea pentru astfel de evenimente.

Anterior, pe 10 august, în județul Arad, un cutremur de 4,7 grade a fost resimțit în întreaga regiune, fiind urmat de replici care au produs avarii minore în zona de nord-vest a României.

Este nevoie de măsuri de siguranță

Printre cele mai importante măsuri luate în 2024 s-au numărat inspecțiile de siguranță și consolidarea clădirilor mai vechi, care ar putea fi vulnerabile în fața seismelor.

De asemenea, autoritățile române au început să implementeze noi măsuri de educare a publicului și simulări de evacuare, având în vedere atât frecvența recentă a cutremurelor, cât și posibilele consecințe.

Această activitate seismică intensă se datorează interacțiunii plăcilor tectonice din regiunea Vrancea, un punct fierbinte pe harta seismică a României.

Deși cutremurele nu pot fi anticipate cu exactitate, eforturile de monitorizare și pregătire continuă rămân esențiale pentru a minimiza impactul acestora asupra populației și infrastructurii.

Parteneri
Cine este românul care și-a zidit iubita într-un perete dintr-un bar din Germania. Detalii cutremurătoare despre acest caz
Redactia.ro
Povestea fabuloasă a bărbatului care a descoperit și a exterminat Lumea Nouă. Moștenirea controversată lăsată în urmă de Cristofor Columb
Click.ro
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe front
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
'Câtă lipsă de bun simț, educație, cât prost gust'. Alina Ceușan, criticată dur de Oana Pellea. Ce a făcut influencerița
Unica.ro
Schimbări majore în legislația muncii. Românii vizați
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Intră banii direct în contul românilor! Cine va primi minim 500 de lei de la stat
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
PUTIN a CONFIRMAT! RĂSTURNARE MAJORĂ în RĂZBOI!
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro