21 oct. 2024 | 21:54

Cele două zile în care este bine să cumperi biletele de avion dacă pleci din România. Intervalul orar în care sunt cele mai ieftine

Utile
Cele două zile în care este bine să cumperi biletele de avion dacă pleci din România. Intervalul orar în care sunt cele mai ieftine
Planificarea unei călătorii începe cu achiziția biletelor de avion

Dacă vrei să economisești bani la biletele de avion, trebuie să știi că nu toate zilele și orele sunt la fel. În România, există un anumit moment al săptămânii și un interval orar care îți oferă șansa de a obține biletele la cele mai mici prețuri. Pentru cei care vor să optimizeze costurile călătoriilor, este bine să știe care sunt cele două zile în care este bine să cumperi biletele de avion dacă pleci din România. Vorbim, așadar, despre intervalul orar în care sunt cele mai ieftine.

Planificarea unei călătorii începe cu achiziția biletelor de avion

Deși unii cred că ar trebui să încapă cu rezervarea locurilor de cazare, experții spun că, de fapt, planificarea unei călătorii începe, de obicei, cu achiziția biletelor de avion, iar prețurile acestora pot varia semnificativ în funcție de ziua și ora la care le achiziționezi. În acest caz, dacă vrei să economisești bani la biletele de avion, trebuie să știi că nu toate zilele și orele sunt la fel.

Spre exemplu, în România, există un anumit moment al săptămânii și un interval orar care îți oferă șansa de a obține biletele la cele mai mici prețuri. Pentru cei care vor să optimizeze costurile călătoriilor, cunoașterea acestor detalii poate face diferența dintre o ofertă scumpă și una avantajoasă.

Prețurile biletelor de avion sunt influențate de mai mulți factori, inclusiv ziua săptămânii și ora la care alegi să le achiziționezi. Mulți călători nu sunt conștienți că prețurile pot fluctua dramatic, dar dacă ești atent la momentul potrivit, poți găsi oferte mult mai avantajoase.

Cumpărarea biletelor de avion în anumite zile și la ore specifice poate face diferența între un buget ridicat și unul mai accesibil pentru vacanța ta.

Care sunt cele două zile în care este bine să cumperi biletele de avion dacă pleci din România

Conform mai multor studii și analize, cele mai bune zile pentru a cumpăra bilete de avion atunci când pleci din România sunt marțea și miercurea. În aceste două zile, prețurile tind să fie mai mici, deoarece companiile aeriene ajustează tarifele în funcție de cerere.

În general, marțea este considerată cea mai bună zi, deoarece companiile aeriene încep să lanseze oferte speciale pentru locurile neocupate, după ce cererea din weekend s-a diminuat. Miercurea, prețurile sunt încă reduse, dar pot începe să crească pe măsură ce se apropie weekendul și cererea crește din nou.

Evită să cumperi biletele de avion în weekend, deoarece prețurile tind să fie mai mari, având în vedere cererea crescută de călători care își planifică vacanțele sau escapadele spontane.

Care este intervalul orar în care să cumperi biletele de avion

În această ordine de idei, experții recomandă a se evita orele de vârf din timpul zilei, cum ar fi prânzul, când prețurile pot să crească brusc datorită numărului ridicat de rezervări făcute de cei care își finalizează planurile de călătorie.

Un alt factor important în determinarea prețului biletelor este ora din zi la care faci achiziția. Cele mai avantajoase bilete de avion pot fi găsite dimineața devreme, în jurul orelor 5 și 6 dimineața. La această oră, majoritatea companiilor aeriene nu au încă actualizate complet tarifele pentru ziua respectivă, astfel că prețurile sunt mai mici comparativ cu orele mai târzii.

Totodată, achiziționarea biletelor seara târziu, în jurul orei 22:00 seara, poate aduce, de asemenea, prețuri avantajoase, deoarece mulți oameni nu mai verifică ofertele la acea oră, iar cererea este scăzută.

Concluzie

În concluzie, dacă vrei să obții cele mai ieftine bilete de avion din România, cel mai bine este să le cumperi marțea sau miercurea, și să te asiguri că faci rezervarea dimineața devreme sau seara târziu.

Planificarea corectă a momentului achiziției poate aduce economii considerabile și te poate ajuta să călătorești mai des sau să ai un buget mai mare pentru alte activități din vacanță.

Parteneri
Mesajul Danielei Iliescu pentru Iancu Sterp stârnește controverse. Absența de la cununie, în centrul discuțiilor
Redactia.ro
Cele două fructe pe care trebuie să le pui în butoi când faci varză murată. Secretul gospodinelor din Bucovina
Click.ro
Prima reacție a Rusiei după referendumul din Republica Moldova. Ce a transmis purtătorul de cuvânt al lui Putin
Digi24
Loredana Groza, SENZUALĂ în pat! Imaginile PROVOCATOARE au ajuns pe Internet
Vocea.biz
Cum s-a îmbrăcat Dana Budeanu la înmormântarea fostei soacre, Delia Budeanu. PRIMELE IMAGINI / FOTO
Unica.ro
Toată Planeta îl plânge. A murit idolul
EVZ.ro
Ce a pățit o româncă în aeroport, în China! A rămas uimită când camerele de supraveghere o urmăreau peste tot
Spynews
Toată Rusia e în doliu. A fost găsit mort în curtea clădirii. S-a sinucis!
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
Cea mai mare GREȘEALĂ la recalcularea PENSIILOR. SUTE DE MII de pensionari sunt afectați
Mediaflux
Consiliul General a aprobat referendumul în București. Când are loc și la ce întrebări trebuie să răspundă cetățenii
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Babasha se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit: „Pe partea dreaptă a feței am o hemipareză”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro