21 oct. 2024 | 15:30

Prețul aurului a ajuns, luni 21 octombrie, la un record istoric. Cât costă gramul

Economic
Prețul aurului a ajuns, luni 21 octombrie, la un record istoric. Cât costă gramul
Creșterea a venit ca efect al inflație

Astăzi, prețul aurului a ajuns, luni 21 octombrie, la un record istoric. Conform specialiștilor, valoarea atinsă astăzi reflectă creșterea cererii pentru acest metal prețios pe fondul turbulențelor economice globale. În contextul unui peisaj financiar nesigur, aurul a devenit o opțiune tot mai atractivă pentru investitori și economii personale. Creșterea prețului aurului marchează un moment semnificativ pentru piața românească de metale prețioase și pentru strategiile financiare ale celor care caută să își protejeze economiile.

Pe piața internațională, prețul aurului a crescut constant în 2024

Așa cum relatam, nu cu multă vreme în urmă, trendul de creștere a prețului aurului a fost o constantă pe tot parcursul acestui an, și-așa plin de crize economice.

Creșterea a venit și datorită tensiunilor comerciale dintre marile puteri economice și a volatilității piețelor financiare. În plus, vorbim despre politica monetară a marilor bănci centrale, care au menținut ratele dobânzilor scăzute pentru a stimula economiile.

Aceste strategii au determinat investitorii să caute alternative care să ofere stabilitate. Aurul a devenit astfel una dintre puținele opțiuni viabile, datorită istoricului său de a-și menține valoarea în perioade de criză.

Prețul aurului a ajuns, luni 21 octombrie, la un record istoric

Luni, 21 octombrie, prețul aurului a ajuns la un nivel istoric de 400 de lei pe gram, semnalând o nouă fază de creștere pe piața metalelor prețioase. Aprecierea continuă a aurului în acest an este strâns legată de evoluțiile economice internaționale, dar și de provocările economiei românești

Într-un context dominat de incertitudini economice și de fluctuații ale monedelor, investitorii își îndreaptă atenția tot mai mult spre aur, considerat o metodă sigură de protejare a valorii pe termen lung.

Această creștere a prețului aurului este strâns legată de evoluțiile economice globale și de impactul acestora asupra piețelor financiare. Inflația în creștere, tensiunile geopolitice și instabilitatea economică din multe părți ale lumii au făcut ca aurul să fie perceput ca o investiție sigură.

Creșterea ca efect al inflației în creștere și deprecierea leului față de principalele valute

Aurul, cunoscut pentru păstrarea valorii sale în timp, devine astfel o soluție atractivă pentru cei care doresc să se protejeze de devalorizarea monedelor și de volatilitatea piețelor de capital. În România, această apreciere a prețului aurului este determinată nu doar de cererea globală, ci și de factorii locali.

Inflația în creștere și deprecierea leului față de principalele valute internaționale au amplificat interesul pentru aur ca metodă de protejare a economiilor. Investitorii români au reacționat rapid la creșterea prețului metalului prețios, mai ales pe fondul unor scenarii economice incerte pe termen mediu și lung.

Această creștere record a prețului aurului la 400 de lei pe gram subliniază importanța metalului prețios ca activ de refugiu în fața incertitudinilor economice. În condițiile în care inflația continuă să erodeze puterea de cumpărare a monedelor,  piețele bursiere se confruntă cu volatilitate.

În aceste condiții, tot mai mulți investitori, atât individuali cât și instituționali, se orientează către aur pentru a-și proteja averile. Astfel, aurul continuă să fie un element central în strategiile de investiții pentru mulți români și investitori globali, consolidându-și rolul de pilon al stabilității financiare.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în Ajunul Crăciunului pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Portretul lui Mihail Neamțu, noul președinte al Comisiei de Cultură. Cunoscut pentru dezinformări și acuzat de propagandă legionară
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Ștefan Hrușcă. Geanina a fost fotomodel și i-a dăruit artistului doi copii, un băiat și o fată
Unica.ro
Vedetă mare din Las Fierbinți, în fața instanței din cauza drogurilor. Decizia judecătorilor
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se achită până la 9.720 lei anual
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa Confesiuni, sezonul 6. Ce s-a întâmplat la Paris între Daiana și Cristi. De ce relația lor a ajuns în impas după logodnă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro