20 oct. 2024 | 20:30

Gabriela Firea, elogiu adus fostei sale colege, Delia Budeanu: ”Nu oricine ajungea pe micul ecran înainte de Revoluție!”

Știri generale
Gabriela Firea, elogiu adus fostei sale colege, Delia Budeanu: ”Nu oricine ajungea pe micul ecran înainte de Revoluție!”
Gabriela Firea, elogiu adus fostei sale colege, Delia Budeanu

Delia Budeanu, care a fost crainică la Televiziunea Română timp de aproape 30 de ani, a decedat sâmbătă, 19 octombrie. Familia jurnalistei a făcut acest anunț, inclusiv prin intermediul publicațiilor trustului de presă deținut de fiul ei, Radu Budeanu.

Gabriela Firea, elogiu adus fostei sale colege, Delia Budeanu

Gabriela Firea a postat un mesaj de condoleanțe pe Facebook, anunțând moartea doamnei Delia Budeanu, o jurnalistă și crainică de televiziune apreciată. Aceasta a subliniat inteligența și eleganța acesteia, menționând că a fost colegă cu ea timp de peste șapte ani la Televiziunea Română. Delia Budeanu a fost una dintre primele femei crainice din România și a avut o carieră de peste 20 de ani la Televiziunea Publică, deși în ultimii ani a avut o prezență mai discretă.

„S-a stins din viață un model pentru generația mea de jurnaliști și oameni de televiziune – doamna Delia Budeanu. Am avut onoarea să-i fiu colegă, mai bine de șapte ani, în Televiziunea Română. Era de o inteligență și eleganță aparte. Nu oricine ajungea pe micul ecran înainte de Revoluție. A fost printre primele femei crainic de televiziune din țara noastră și, timp de peste 20 de ani, s-a aflat la pupitrul Televiziunii Publice. În ultimii ani, a fost o prezență discretă și nu a mai apărut atât de des în lumina reflectoarelor. 🙏🏻 Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe și putere familiei!”, a fost mesajul pe care Gabriela Firea l-a postat pe pagina ei de Facebook.

Gabriela Firea, elogiu adus fostei sale colege, Delia Budeanu

Gabriela Firea, elogiu adus fostei sale colege, Delia Budeanu

Delia Budeanu s-a stins din viață

Trupul prezentatoarei TV va fi expus duminică, la ora 16:30, la Mănăstirea Cașin din București, iar înmormântarea este programată pentru luni, la Mănăstirea Ghighiu. Delia Budeanu, născută pe 28 mai 1946, a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București în 1969 și a fost crainică la TVR între 1970 și 1998.

A început cariera la TVR în 1970, prezentând emisiuni cu concerte simfonice în cadrul programului 2. După moartea soțului ei, Radu Budeanu, jurnalist specializat în politică externă, niponologie și iranologie, Delia Budeanu a ales să se retragă din viața publică timp de zece ani.

În 2008, a publicat volumul „Live”, la editura Vremea, în care își povestește experiența ca prezentatoare de televiziune într-o perioadă foarte dificilă.

Între 2008 și 2012, a realizat emisiuni culturale la Antena 2, intitulate „Oamenii timpului nostru”, și la Money Channel, sub numele „Întâlnirile Deliei Budeanu”.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Examen cu Băsescu la Cotroceni. Imaginile de care a râs toată Europa. Video
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Ordin UE pentru toate ţările. România n-are niciun cuvânt de spus: E o provocare
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
DECIZIA FINALĂ privind medicamentul utilizat de TOȚI ROMÂNII
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cuza a renunțat la părul lung și a apelat la o schimbare radicală de look, după doi ani. Cum arată acum prezentatorul TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro