20 oct. 2024 | 18:26

La ce folosesc, de fapt, capsele metalice de la blugi. Nu te-ai fi gândit niciodată la asta

Utile
La ce folosesc, de fapt, capsele metalice de la blugi. Nu te-ai fi gândit niciodată la asta
La ce folosesc, de fapt, capsele metalice de la blugi

Blugii sunt un element esențial al garderobei, perfect pentru multe ocazii, dar te-ai gândit vreodată la istoria din spatele designului lor? La ce folosesc, de fapt, capsele metalice de la blugi.

La ce ajută capsele metalice de la blugi

În special, poate ai observat că pe blugii Levi’s există o serie de nituri metalice, dar acestea nu sunt doar pentru a adăuga un detaliu suplimentar îmbrăcămintei. De fapt, ele fac parte din istoria designului, având originea în 1873, când au fost patentate, așadar sunt o caracteristică de lungă durată a pantalonilor noștri.

Dacă te-ai întrebat vreodată care este funcția niturilor metalice, nu ești singur, deoarece cineva pe Reddit a întrebat: „Au vreun scop, practic sau altul? Dacă nu, de ce sunt acolo?” Răspunsul se leagă de perioada în care au fost create.

Aceste mici nituri circulare, numite nituri de întărire, au fost adăugate pentru a preveni uzura buzunarelor, deoarece pe vremuri oamenii purtau jeans pentru a desfășura munci fizice solicitante, cum ar fi lucrul în mine.

Buzunarele, în special, sunt vulnerabile deoarece sunt locul unde se întâlnesc cusăturile și pot ceda, iar obiectele plasate în buzunar pot întinde sau pune presiune pe material. Se pare că și oamenii de pe Reddit au ajuns la aceeași concluzie în comentarii.

La ce folosesc, de fapt, capsele metalice de la blugi

La ce folosesc, de fapt, capsele metalice de la blugi

Nu te-ai fi gândit niciodată la asta

O persoană a spus: „Observă amplasarea nitului pe îmbrăcăminte. Este poziționat aproape de locul unde începe buzunarul, astfel încât să servească drept componentă de întărire structurală pentru a preveni ruperea buzunarului de pe îmbrăcăminte.”

„Acestea sunt nituri. Levi’s le-a făcut populare. Nituri au fost implementate pentru a face jeans-urile mai durabile în comparație cu tehnicile tradiționale de coasere,” a scris altcineva.

Pe site-ul oficial Levi’s, brandul a explicat cum niturile au devenit o parte clasică a designului lor: “Prin adăugarea de nituri metalice la pantaloni de lucru, care urmau să devină cunoscuți ca blue jeans, au creat pantaloni mai rezistenți pentru muncitorii.”

În prezent, niturile nu mai sunt necesare pentru muncile manuale, așa că nu mai au atât de mult scopul de a asigura structura îmbrăcămintei, fiind adăugate mai mult pentru motive estetice.

Și acesta nu este singurul detaliu semnificativ, deoarece pe vremuri era comun să se poarte un ceas de buzunar (înainte de a apărea ceasurile de mână), așa că a avut sens ca jeans-urile Levi’s să aibă un buzunar mic în interiorul buzunarului mai mare.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Examen cu Băsescu la Cotroceni. Imaginile de care a râs toată Europa. Video
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Ordin UE pentru toate ţările. România n-are niciun cuvânt de spus: E o provocare
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
DECIZIA FINALĂ privind medicamentul utilizat de TOȚI ROMÂNII
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cuza a renunțat la părul lung și a apelat la o schimbare radicală de look, după doi ani. Cum arată acum prezentatorul TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro