20 oct. 2024 | 13:42

Alegeri prezidențiale Republica Moldova 2024. Ce mesaj a transmis Maia Sandu

Știri generale
Alegeri prezidențiale Republica Moldova 2024. Ce mesaj a transmis Maia Sandu
Alegeri prezidențiale Republica Moldova 2024.

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a votat în jurul orei 10:40. După ce a părăsit secția de votare, aceasta a subliniat importanța ca fiecare cetățean care are drept de vot să își exercite acest drept. Alegeri prezidențiale Republica Moldova 2024!

Alegeri prezidențiale Republica Moldova 2024

Maia Sandu a subliniat tema centrală a discursului său, pacea. Ea a abordat și recentele știri care au tulburat țara, legate de descoperirea unei rețele ce mituia cetățeni cu bani trimiși din Moscova pentru a sabota referendumul privind integrarea europeană.

De asemenea, s-a adresat și cetățenilor moldoveni din diaspora, îndemnându-i să participe la vot. În discursul său, ea a evidențiat un mesaj principal. Maia Sandu a adresat un apel către cetățenii din diaspora.

Maia Sandu a îndemnat cetățenii din diaspora să voteze pentru a asigura pacea celor rămași acasă, subliniind că moldovenii trebuie să-și decidă singuri soarta, fără influențe externe, bani murdari sau minciuni.

„Dragi cetățeni din diaspora, știu că vă faceți griji pentru oamenii dragi, rămași acasă. Ieșiți la vot pentru ca cei dragi, rămași acasă, să poată trăi în pace în continuare. Eu am votat pentru că moldovenii trebuie să-și determine soarta, nu alții, nu banii murdari, nu minciunile, ci voința poporului.”, a spus Maia Sandu.

Alegeri prezidențiale Republica Moldova 2024.

Alegeri prezidențiale Republica Moldova 2024.

Ce mesaj le-a mai transmis Maia Sandu cetățenilor

Maia Sandu a făcut un apel către cetățenii Republicii Moldova, îndemnându-i să iasă la vot pentru a lua două decizii esențiale: votul pentru referendum și alegerea președintelui pentru următorii patru ani.

Ea a subliniat importanța votului pentru viitorul țării și a adresat un mesaj cetățenilor din diaspora, încurajându-i să voteze pentru a asigura pacea celor rămași acasă.

„Vreau să fac un apel către cetățenii Republicii Moldova. Dragi cetățeni, ieșiți la vot în această duminică, luăm două decizii importante pentru țara noastră, luați două buletine de vot, votați la referendum și alegeți președintele Republicii Moldova pentru următorii patru ani.

Votul nostru de la referendum ne va determina soarta pentru multe decenii înainte. Dragi cetățeni din diaspora, știu că vă faceți griji pentru oamenii dragi, rămași acasă. Ieșiți la vot pentru ca cei dragi, rămași acasă”, a mai spus Maia Sandu.

Până la ora 13:00, peste 740.000 de cetățeni ai Republicii Moldova și-au exercitat deja dreptul la vot pe teritoriul țării în cadrul celor două scrutine, după ce urnele au fost deschise la ora 07:00. Prezența la vot a ajuns la 26%, indicând o participare semnificativă din partea populației.

Majoritatea votanților, adică mai mult de 53%, sunt femei, iar cea mai activă categorie de vârstă este cea cuprinsă între 56 și 65 de ani. În ceea ce privește diaspora, peste 73.000 de cetățeni moldoveni din afara țării au votat deja.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Examen cu Băsescu la Cotroceni. Imaginile de care a râs toată Europa. Video
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Ordin UE pentru toate ţările. România n-are niciun cuvânt de spus: E o provocare
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
DECIZIA FINALĂ privind medicamentul utilizat de TOȚI ROMÂNII
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cuza a renunțat la părul lung și a apelat la o schimbare radicală de look, după doi ani. Cum arată acum prezentatorul TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro