14 mart. 2023 | 15:48

Ce avere are Maia Sandu și ce bunuri deține. Salariul pe care îl încasează lunar președinta Republicii Moldova

Politică Externă
Ce avere are Maia Sandu și ce bunuri deține. Salariul pe care îl încasează lunar președinta Republicii Moldova
Inquam Photos / George Călin

Ce avere are Maia Sandu și ce bunuri deține. Liderul de la Chișinău a depus recent declarația de avere pentru anul 2022. Ce valoare are salariul pe care îl încasează lunar președinta Republicii Moldova.

Ce apare în declarația de avere depusă de Maia Sandu

Maia Sandu a depus recent declarația de avere pentru anul precedent. Conform datelor din document, liderul de la Chișinău a cheltuit, în 12 luni, 5.700 de lei moldovenești – echivalentul a 1.700 de dolari – din conturile personale.

Potrivit TV8, salariul pe care îl încasează lunar președinta Republicii Moldova este de puțin peste cinci mii de lei românești. Venitul anual declarat de liderul de la Chișinău, pentru 2022, a fost de 258.709,28 lei moldovenești- echivalentul a mai puțin de 64.000 de RON, la care s-au adăugat diurne de 62.908 lei moldovenești, pentru deplasările peste hotare.

Șeful statului a precizat că a mai obținut un venit de 30 de dolari dintr-o dobândă de la Bank-Fund Staff Federal Credit Union.

Maia Sandu este proprietara unui apartament ce are o suprafață de 74,5 metri pătrați, pe care l-a achiziționat în anul 2003, și a unui autoturism fabricat în 2012, procurat în 2012.

Te-ar putea interesa și: Diana Șoșoacă, atac jenant la adresa Maiei Sandu: “Pitica aia cerșește în genunchi pe sub birouri”

„De fiecare dată există asemenea riscuri”

Este titularul unui cont curent la o bancă din Chișinău în care este depusă suma de 13.108 lei și mai are un depozit bancar la Bank-Fund Staff Federal Credit Union din Washington DC, SUA, unde are 600 dolari.

Sursa citată mai precizează că președinta Republicii Moldova a avut, în 2021, un salariu de aproape 226.000 de lei și o diurnă de 4.700 lei. La acea vreme, Maia Sandu avea suma de 18.800 de lei depusă la o bancă din Chișinău și 2.300 de dolari la Bank-Fund Staff Federal Credit Union din Washington DC, SUA.

Protestele continuă peste Prut, pe fondul avertizărilor venite inclusiv din Washington, că Moscova ar plănui acţiuni provocatoare la aceste manifestaţii, pentru destabilizarea țării.

„De fiecare dată există asemenea riscuri, dar până acum instituţiile noastre au demonstrat că ştiu să ţină situaţia sub control. Am certitudinea că şi de acum încolo vor asigura ordinea publică”, a afirmat Maia Sandu.

Te-ar putea interesa și: Ce s-ar întâmpla cu Republica Moldova dacă Putin câştigă războiul din Ucraina. Telefonul pe care liderul rus l-ar primi imediat

Parteneri
Cine este românca aleasă cea mai frumoasă femeie din Italia. Luisa va reprezenta țara de adopție în concursul internațional
Redactia.ro
Lacomii care își umplu farfuriile cu vârf la All Inclusive, obligați să mănânce tot sau primesc amendă
Click.ro
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Românii nu se mai pot pensiona. Care sunt noile condiții
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Asasinat prin otrăvire. S-a aflat adevărul despre PUTIN: Îi plăcea să...
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
MILIOANE DE PENSIONARI află adevărul! CNPP raportează o SCĂDERE DRAMATICĂ
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce a transmis influencerul Adrian Elicopter de luptă după ce a fost acuzat că a fost prins beat la volan și că a fugit de Poliție
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro