20 oct. 2024 | 09:30

Ce pahar se umple primul? Testul viral pe care doar 3% dintre internauți l-au rezolvat

Diverse
Ce pahar se umple primul? Testul viral pe care doar 3% dintre internauți l-au rezolvat
Ce pahar se umple primul

Un nou test viral de inteligență a cucerit internetul, punând la încercare mințile curioase. Provocarea pare simplă la prima vedere: trebuie să ghicești care dintre paharele din imagine se va umple primul. Totuși, doar 3% dintre cei care au încercat să rezolve puzzle-ul au reușit să dea răspunsul corect în mai puțin de 30 de secunde. Testul necesită concentrare și gândire laterală, fiind o adevărată provocare pentru cei pasionați de ghicitori și jocuri de logică.

Care dintre cele 7 pahare se va umple primul?

Testul îți cere să identifici paharul care se umple primul după ce apa este turnată într-un sistem de vase conectate. Mulți se grăbesc să răspundă, însă secretul rezolvării stă în detalii.

Aici intervine gândirea laterală, care te ajută să observi că nu toate vasele sunt conectate între ele sau că unele căi sunt blocate. Cu ajutorul acestei abordări, soluția devine clară: apa turnată în paharul 1 va ajunge mai întâi în paharul 3, deoarece canalele spre alte pahare sunt blocate. Astfel, paharul 3 este primul care se va umple complet.

Sugestia de care trebuia să ții cont a fost să te uiți atent la conectorii dintre pahare și să observi blocajele care împiedică apa să curgă în alte vase. Acest tip de logică este esențial pentru a rezolva rapid ghicitori de acest gen.

Răspunsul final. Paharul 3 câștigă cursa

După o analiză atentă, răspunsul corect al acestui test viral este paharul 3. Deși apa începe să curgă în paharul 1, aceasta se revarsă rapid în paharul 3 printr-o conexiune directă.

Calea spre celelalte pahare, cum ar fi 6 sau 7, este blocată, așa că acestea nu se pot umple înainte ca paharul 3 să fie complet plin. Deși pare simplu, acest test i-a pus pe mulți în dificultate, demonstrând cât de importantă este atenția la detalii.

Citește și Care dintre paharele din imagine se va umple primul? Testul de inteligență pe care-l rezolvă copiii de clasa a IV-a!

Ce sunt testele IQ și cum te pot ajuta

Testele de inteligență (IQ) au fost concepute pentru a măsura capacitatea de raționament și logică a unei persoane. Deși acest tip de puzzle nu face parte din testele IQ tradiționale, este un bun exemplu de provocare care îți testează abilitățile cognitive.

Testele IQ pot evalua memoria pe termen scurt și lung, capacitatea de rezolvare a problemelor și viteza de procesare a informațiilor. Aceste teste sunt utilizate pe scară largă, de la identificarea nevoilor speciale la copii, până la selecția personalului în armată sau alte instituții.

Testul viral cu paharele este un exemplu perfect de provocare care îți pune la încercare mintea, dar și răbdarea. Dacă ai rezolvat corect în mai puțin de 30 de secunde, poți considera că ai o gândire logică și creativă bine dezvoltată!

Citește și Testul optic pe care îl trec doar geniile. Găsește cifra 8 în doar 9 secunde!

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Elon Musk dă 1 milion de dolari pe zi până la alegeri. Loterie pentru semnarea unei petiții anti-woke
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Dispar buletinele. Decizia impusă de UE. Cum se schimbă actele în România
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
DECIZIA FINALĂ privind medicamentul utilizat de TOȚI ROMÂNII
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cuza a renunțat la părul lung și a apelat la o schimbare radicală de look, după doi ani. Cum arată acum prezentatorul TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro