17 oct. 2024 | 18:48

Testul optic pe care îl trec doar geniile. Găsește cifra 8 în doar 9 secunde

Diverse
Testul optic pe care îl trec doar geniile. Găsește cifra 8 în doar 9 secunde
Testul optic pe care îl trec doar geniile. Găsește cifra 8 în doar 9 secunde

Crezi că ai o vedere excelentă și o atenție sporită la detalii? Această provocare vizuală este creată pentru cei care doresc să-și testeze acuitatea vizuală. Trebuie să găsești cifra 8 printre bilele roșii în doar 9 secunde.

Reușești să găsești cifra 8 în 9 secunde?

Provocarea este simplu de explicat, dar nu la fel de ușor de rezolvat: într-o imagine plină de bile roșii, la prima vedere identice, este ascunsă o cifră 8 formată din bile de o culoare ușor diferită. Sarcina ta este să o găsești înainte să treacă cele 9 secunde. Sună ușor, nu-i așa? Totuși, atenție! Asemănarea dintre culori poate face provocarea mai dificilă decât pare.

Aceste jocuri vizuale au devenit foarte populare pe internet, deoarece reprezintă o modalitate rapidă și distractivă de a ne evalua și îmbunătăți abilitățile cognitive. În plus, este un excelent exercițiu pentru ochi, deoarece ne obligă să detectăm detalii subtile într-un timp foarte scurt.

Dacă ai găsit cifra 8 în mai puțin de 9 secunde, felicitări! Ai o acuitate vizuală excelentă și abilități cognitive remarcabile. Dacă nu ai reușit din prima, nu te descuraja. Aceste jocuri sunt concepute pentru a-i provoca chiar și pe cei mai buni observatori. Continuă să încerci și, în timp, vei observa o îmbunătățire semnificativă în capacitatea ta de a detecta detalii subtile.

Acuitatea vizuală se referă la capacitatea de a observa detalii fine și de a recunoaște diferențele între obiecte apropiate. Testele de acuitate vizuală sunt frecvente în examenele oftalmologice, însă provocările precum aceasta pot fi o metodă distractivă de a testa capacitatea de observare.

Unde se află cifra 8, de fapt

Dacă nu reușești să găsești cifra 8 în timpul alocat, nu te îngrijora. La fel ca orice altă abilitate, acuitatea vizuală poate fi îmbunătățită prin practică. Iată câteva sfaturi pentru a-ți crește șansele de succes data viitoare:

  • Concentrează-te pe detalii: Încearcă să nu privești imaginea ca un întreg, ci să te focusezi pe micile detalii. Observă cu atenție fiecare element.
  • Relaxează-ți vederea: Uneori, efortul de a te concentra prea mult poate deveni contra-productiv. Relaxarea ochilor te va ajuta să detectezi mai ușor detaliile.
  • Exersează regulat: Orice abilitate se îmbunătățește prin practică, iar provocările vizuale nu fac excepție. Cu cât exersezi mai mult, cu atât vei fi mai rapid în rezolvarea acestor teste.

Succesul în aceste provocări se datorează unei combinații de abilități și experiență. Este probabil ca acei oameni să aibă o atenție și concentrare mai bune, o percepție vizuală superioară, o practică mai bună, gândire analitică și creativă, precum și o memorie vizuală mai antrenată. Dacă nu ai reușit să identifici cifra 8, iată mai jos rezolvarea:

Testul optic pe care îl trec doar geniile. Găsește cifra 8 în doar 9 secunde

Rezolvarea provocării

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Testul pe care numai geniile îl pot rezolva în doar 10 secunde. Poți vedea al doilea cal din imagine?
Click.ro
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Trucul care salvează murăturile. Cum eviți să se înmoaie
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
A înșelat-o pe Elena Udrea? Adrian Alexandrov, anunț după 8 ani de relație
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
E CLAR cine va fi CÂȘTIGĂTORUL alegerilor PREZIDENȚIALE. Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro