17 oct. 2024 | 11:30

Codul Rutier va interzice asta! Ce nu vor mai avea voie să facă șoferii din Anglia, după 70 de ani

Utile
Codul Rutier va interzice asta! Ce nu vor mai avea voie să facă șoferii din Anglia, după 70 de ani
Vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2025

Ca în fiecare stat european, și nu numai, în cazul persoanelor ajunse la o anumită vârstă se schimbă și condițiile în care acestea mai pot urca la volanul unei mașini. În cazul de față, vorbim de noi modificări, iar Codul Rutier va interzice asta pentru șoferii vârstnici din Marea Britanie. Așadar, citește mai departe și află ce nu vor mai avea voie să facă șoferii din Anglia, după 70 de ani.

Codul Rutier va interzice asta pentru șoferii vârstnici din Marea Britanie

Conform unor reglementări ce vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2025, șoferii care își reînnoiesc permisul la vârsta de 70 de ani în Marea Britanie, vor pierde categoriile C1 și D1 de pe permise.

Conform autorităților britanice rutiere, vor trebui să facă un examen medical dacă doresc să le folosească în continuare. Procesul de reînnoire va duce, de asemenea, la pierderea categoriei C, continuând să necesite un test suplimentar pentru cei care doresc să mențină această clasificare.

Persoanele care dețin un permis de categoria B+E înainte de împlinirea vârstei de 70 de ani pot conduce în continuare un vehicul de până la 3,5 tone care tractează o remorcă, cu condiția ca combinația totală să nu depășească 8,25 tone după reînnoirea permisului, după cum a precizat Forumul șoferilor vârstnici.

Ce nu vor mai avea voie să facă șoferii din Anglia, după 70 de ani

Automobiliștilor care ating o anumită vârstă le va fi interzis să conducă rulote și microbuze. DVLA precizează că, la reînnoirea permisului la vârsta de 70 de ani, persoanele își vor pierde automat atât drepturile C1.

Este vorba despre vehicule de dimensiuni medii între 3500 kg și 7500 kg. Conform reglementărilor, același lucru se va întâmpla și cu categoria D1, și anume microbuze.

Autoritățile mai spun că va exista o excepție a cazului în care prezintă un formular de cerere și un  raport de examinare medicală.

„Pe măsură ce îmbătrânim, mulți dintre noi se angajează în activități de voluntariat, cum ar fi conducerea de microbuze pentru a-i ajuta pe alții să se deplaseze.

Permisul standard nu va permite să faceți acest lucru atunci când vă veți reînnoi permisul la 70 de ani, cu excepția cazului în care vă reînnoiți dreptul de a conduce microbuze.”, a precizat Forumul șoferilor vârstnici din Marea Britanie.

Șoferii din Anglia, după 70 de ani, examen medical complet

Aceste modificări vin ca un mod de a preveni eventualele situații dramatice cu șoferii peste 70 de ani, și care pot fi în imposibilitatea de a mai conduce genul acesta de mijloace de transport.

„Dacă aveți 70 de ani sau mai mult (sau veți avea în curând) și vă reînnoiți permisul de conducere, trebuie să comandați un formular de cerere D2 sau să descărcați un raport de examinare medicală D4 – acesta trebuie completat de un medic. Trebuie să trimiteți ambele formulare la adresa din secțiunea F a D2.

Dacă doriți să continuați să conduceți un microbuz, este obligatoriu să treceți un examen medical complet PCV, identic cu cel necesar pentru șoferii profesioniști de autobuze și camioane. Chiar dacă dețineți doar dreptul B, pentru a continua să conduceți microbuze este necesar să treceți un examen medical PCV, relatează Birmingham Live.

Aceste reglementări, conform autorităților britanice, vor intra în vigoare de la începutul anului viitor.

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Sfârșitul tragic al primului om care a făcut o călătorie în jurul lumii. A fost ucis de băștinași pe una dintre cele mai frumoase insule
Click.ro
Avertisment ISW: După Ucraina, Putin ia în calcul invazia totală a Republicii Moldova. Planurile militare ale Kremlinului
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Scandal mare în Educație. Profesor ridicat de mascați. Ce i-a făcut unei eleve
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Serviciu militar obligatoriu, din nou în România? „Se renunţă la tot ceea ce ţine de viaţa de zi cu zi”
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
Armata obligatorie în România? „Se renunță la tot ceea ce ține de viața de zi cu zi”
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro