16 oct. 2024 | 18:15

Statul dă bani pentru românii sub 40 de ani. Proiectul la nivel național care asigură finanțare până la 80%

News
Statul dă bani pentru românii sub 40 de ani. Proiectul la nivel național care asigură finanțare până la 80%
Au fost alocate aproximativ 500 de milioane de lei

Statul român încearcă prin mijloacele pe care le are la dispoziție să susțină, într-un fel sau altul, tinerii viitori antreprenori. Noile programe anunțate de guvern sunt adresate inclusiv românilor sub 40 de ani. Așa că, se vorbește în aceste zile despre proiectul la nivel național care asigură finanțare până la 80%, prin care statul dă bani pentru românii sub 40 de ani.

Declinul agriculturii românești din ultimii 20 de ani

După căderea regimului comunist, sectorul agricol din România a suferit o transformare majoră, de la sistemul colectivist la unul de proprietate privată. Deși acest proces a permis dezvoltarea fermelor familiale, el a adus și o fragmentare excesivă a terenurilor, care a dus la scăderea productivității.

Fără investiții semnificative în tehnologii moderne și infrastructură, agricultura românească a rămas mult în urma altor țări europene. Un alt factor care a contribuit la declinul agriculturii este îmbătrânirea forței de muncă rurale.

Mulți tineri au ales să emigreze în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit, lăsând satele fără resurse umane necesare pentru a dezvolta acest sector. Totodată, lipsa infrastructurii moderne și a unor politici coerente de sprijinire a fermierilor a împiedicat dezvoltarea durabilă a agriculturii.

Investițiile în agricultura românească, o necesitate pentru redresare

Agricultura din România a fost, pentru o lungă perioadă, una dintre principalele ramuri economice ale României. Cu resurse naturale abundente și un climat favorabil cultivării plantelor, România a fost considerată cândva „grânarul Europei”.

Însă, în ultimele decenii, agricultura românească a cunoscut un declin vizibil, cauzat de multiple factori, inclusiv lipsa investițiilor adecvate, îmbătrânirea populației din mediul rural și problemele legate de fragmentarea terenurilor agricole.

Pentru a readuce agricultura românească pe drumul cel bun, investițiile sunt esențiale. Introducerea tehnologiilor moderne, precum irigațiile eficiente, mecanizarea și utilizarea inteligenței artificiale în monitorizarea culturilor ar putea revitaliza acest sector. Proiectele de infrastructură pentru irigații, depozitare și transport ar ajuta fermierii să crească randamentul și să își vândă produsele mai eficient.

De asemenea, fondurile europene reprezintă o oportunitate importantă pentru dezvoltarea agriculturii. Aceste fonduri pot fi utilizate pentru modernizarea fermelor și pentru sprijinirea micilor agricultori în adaptarea la cerințele pieței globale. În același timp, educarea și formarea tinerilor agricultori ar putea stimula atragerea noilor generații în acest sector.

Statul dă bani pentru românii sub 40 de ani

Guvernul anunță o nouă modalitate prin care statul încearcă să susțină și să readucă în prim plan agricultura românească. Din informațiile de ultimă oră, aflăm că statul dă bani pentru românii sub 40 de ani. Concret, este vorba despre un nou proiect la nivel național care asigură finanțare până la 80%.

Denumit generic, „Rabla pentru utilaje agricole”, guvernul a aprobat o nouă schemă de subvenție pentru „Persoanele fizice autorizate ca producători agricoli care vor putea să beneficieze de fonduri pentru achiziționarea de utilaje agricole autopropulsate cu un cuantum de cofinanțare din fondul Administrației Fondului pentru Mediu de 65%”, anunță astăzi purtătorul de cuvânt la Guvernului.

În același comunicat de astăzi sunt prezentate și condițiile conform cărora cei interesați vor putea beneficia de acest program de investiții:

„Ce este nevoie pentru a fi eligibili? E nevoie de depunerea unei cereri și de alte criterii care vor fi detaliate în normele de aplicare care vor veni în curând după această hotărâre de Guvern adoptată astăzi.

Trebuie depus un autovehicul sau un alt utilaj agricol, printr-un program Rabla să spunem, și în urma analizei dosarului acești beneficiari se pot califica pentru cofinanțare pentru a achiziționa tractoare sau utilaje”, a explicat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt la Guvernului României.

Conform decizie, au fost alocate aproximativ 500 de milioane de lei, iar cei interesanți vor putea de la 1 noiembrie să înceapă depunerea dosarelor pentru a accesa aceste facilități.

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Ce a decis să facă Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță. Face un nou testament și pune toți banii pe numele actualei soții! „Nu mai vezi nici 1 leu!” Ce pamflet a putut să scrie Medana: „A stat capră…”
Click.ro
Contre dure între Netanyahu și Macron privind fondarea statului Israel. „Un memento pentru președintele Franței”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Bianca Drăgușanu, tupeu maxim în trafic. Ceilalți șoferi au luat foc
EVZ.ro
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Spynews
S-a dat ordin de la Comisia Europeană. Noile reguli UE. Toată lumea le respectă
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
TRUMP, scos din MINȚI de un ACTOR celebru ROMÂN. A vrut să-i INTERZICĂ FILMUL!
Mediaflux
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andrei Rotaru și-a acoperit tatuajul pe care l-a făcut identic cu cel al Diandrei. Cum a apărut în online și ce detaliu s-a văzut
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro