09 oct. 2024 | 14:36

Cartierul din București unde străzile s-au surpat și au ”înghițit” mașinile. Localnicii apelează la ajutorul oficialilor

Social
Cartierul din București unde străzile s-au surpat și au ”înghițit” mașinile. Localnicii apelează la ajutorul oficialilor
Străzile s-au surpat ca urmare a traficului intens din capitală

Deși ne place să credem că suntem în siguranță, sau așa ar trebui, nu întotdeauna se și întâmplă. Cel mai recent incident ce a avut loc într-unul din sectoarele Bucureștiului nu face altceva decât să demonstreze că și astăzi vorbim de cartierul din București unde străzile s-au surpat și au ”înghițit” mașinile. Dar, deși localnicii apelează la ajutorul oficialilor, nu se face nimic în acest sens.

Străzile din București, Capitală europeană, devin adevărate capcane

În ultimii ani, Bucureștiul se confruntă din ce în ce mai des cu fenomene de surpare a străzilor, care afectează atât infrastructura rutieră, cât și siguranța locuitorilor. Aceste evenimente, prezente în mai multe sectoare ale capitalei, au diverse cauze, de la degradarea rețelelor de utilități, până la lucrările de construcții sau reabilitări necorespunzătoare.

Cartierul din București unde străzile s-au surpat și au ”înghițit” mașinile. Localnicii apelează la ajutorul oficialilor

(foto: Facebook)

Unul dintre factorii principali care contribuie la surparea străzilor este vechimea rețelelor de canalizare și alimentare cu apă. În multe zone din București, aceste rețele au fost construite acum zeci de ani și nu au fost reabilitate corespunzător.

Din cauza infiltrațiilor de apă, solul de sub carosabil devine instabil, ceea ce duce la prăbușiri subite ale asfaltului. De asemenea, conductele de apă și gaz, vechi și prost întreținute, contribuie la slăbirea solului.

Lucrările de construcție din București, uneori realizate fără o planificare riguroasă, au un impact major asupra stabilității solului. Adesea, săpăturile pentru fundații de blocuri noi sau lucrările de modernizare a rețelelor de utilități nu sunt însoțite de măsuri corespunzătoare de consolidare, ceea ce determină apariția golurilor subterane. Acestea cedează treptat, ducând la formarea surpărilor.

Străzile s-au surpat ca urmare a traficului intens din capitală

Un alt factor agravant este traficul intens din capitală. Drumurile supraîncărcate și traficul greu amplifică presiunea asupra carosabilului, mai ales în zonele cu infrastructură rutieră deteriorată.

Cartierul din București unde străzile s-au surpat și au ”înghițit” mașinile. Localnicii apelează la ajutorul oficialilor

(foto: Facebook)

Vibratiile continue ale mașinilor grele accelerează procesele de degradare a asfaltului și a solului de dedesubt, facilitând prăbușirile. Consecințele surpărilor sunt grave atât din punct de vedere economic, cât și al siguranței. Aceste incidente cauzează blocaje în trafic, necesită lucrări costisitoare de reparații și pun în pericol viața cetățenilor.

Este crucial ca autoritățile locale să investească în reabilitarea rețelelor de utilități și consolidarea infrastructurii, să monitorizeze mai atent calitatea lucrărilor de construcții și să implementeze măsuri preventive pentru a evita agravarea acestei probleme.

În cursul zilei de ieri, o nouă stradă s-a surpat în București, și spre norocul celor implicați, totul s-a rezumat doar la o mașină avariată. Despre incident s-a grăbit să scrie și primarul Daniel Băluță, de la Sectorul 4 al Capitalei, făcând referire și la ceea ce s-ar putea întâmpla în zona Piața Unirii:

„Astăzi s-a întâmplat în Sectorul 6, pe Șoseaua Orhideelor, unde asfaltul s-a surpat din senin și a „înghițit” mai multe mașini. În luna mai, s-a întâmplat același lucru și în Sectorul 1, pe strada Witting.

Mâine, Doamne-Ferește!, s-ar putea întâmpla și la Piața Unirii, unde planșeul Unirii, vechi de aproape 100 de ani și pe care râul Dâmbovița îl macină în fiecare zi, este declarat, de către experți, un PERICOL PUBLIC, pe care însă, primarul general Nicușor Dan nu vrea să-l recunoască!”, scrie Daniel Băluță, primar la Sectorul 4, pe Facebook.

Cartierul din București unde străzile s-au surpat și au ”înghițit” mașinile

Din nefericire, un nou incident a avut loc în cursul zilei de astăzi, într-unul din cele mai mari sectoare ale Bucureștiului.

Este vorba de una din străzile din Sectorul 6 al Capitalei, strada Regiei 2, unde o mașină în care se afla o femeie și fiica sa de 5 ani, au fost aproape înghițite de o groapă formată după surparea arterei.

„Din primele verificări a reieşit faptul că maşina se afla staţionată, iar în momentul în care ar fi trecut o autoutilitară de salubrizare asfaltul ar fi cedat.

Menţionăm faptul că proprietarul maşinii, o femeie în vârstă de 43 de ani şi copilul acesteia, în vârstă de cinci ani, se aflau lângă autovehicul în momentul producerii incidentului”, informează Poliţia Capitalei.

Cartierul din București unde străzile s-au surpat și au ”înghițit” mașinile. Localnicii apelează la ajutorul oficialilor

(foto: Facebook)

Localnicii apelează la ajutorul oficialilor, dar Primăria Sector 6 dă vina pe PMB

Pe de altă parte, imediat după incident au apărut informații, conform cărora incidentul s-ar fi produs într-o zonă privată, și nu pe domeniul public, iar reprezentații Primăriei Sector 6 veneau cu completările de rigoare, declarând că:

„Dezmințim informația că surparea s-a petrecut în curtea unei instituții de învățământ. Incidentul a avut loc pe calea de acces, din strada Regiei 2, care este teren privat și se află în proprietatea unei societăți. Înainte de ’89, aici a funcționat Fabrica de Țigarete.

Terenul s-a surpat deasupra unei conducte de utilități, unde au avut loc lucrări de-a lungul timpului, din cauza greutății cumulate a mașinii parcate și a autoutilitarei care aparține unei firme de salubrizare, oprită pentru a ridica gunoiul.

Primăria Sectorului 6 nu are și nu a avut lucrări în zonă și că rețelele de utilități sunt administrate de către Primăria Municipiului București”, a transmis Primăria Sectorului 6 într-un comunicat.

Deși autoritățile dau vina una pe alta, în cele din urmă cei care au de tras după urma unor astfel de situații sunt tot cetățenii și locuitorii din sector. De data asta incidentul s-a terminat doar cu o mașină avariată, fără victime, dar cum va fi data viitoare?

Parteneri
De ce s-ar fi despărțit Monica Bîrlădeanu și Bobby Păunescu. Totul a ieșit la iveală acum
Redactia.ro
Rezistă căsnicia dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță? Celebrul Numerolog Cristian Terran face predicțiile: „Acest cuplu va avea de trecut de o criză o dată la 4 ani”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Primele imagini de la evenimentul în care Michael Schumacher a apărut public, după accidentul din 2013 / Foto
Unica.ro
Florin Piersic trăiește un adevărat coșmar: Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor
EVZ.ro
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Spynews
Florin Piersic, în lacrimi și suspine: Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor (VIDEO)
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
DONALD TRUMP, SCANDAL cu RUSIA! PUTIN NEAGĂ COMPLET
Mediaflux
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ispita Maria Tebieș, o ispită și în relația dintre Jador și Oana Ciocan. Ce a declarat bruneta de la Insula Iubirii sezonul 8
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro