07 oct. 2024 | 12:12

Țara din Europa în care afacerile românilor au cel mai mare succes. Plătesc taxe, dar fac și profit. Statul susține antreprenoriatul

Social
Țara din Europa în care afacerile românilor au cel mai mare succes. Plătesc taxe, dar fac și profit. Statul susține antreprenoriatul
Comunitatea de români de aici, a doua ca mărime

Din datele statistice ale anului trecut, într-una din țările europene erau înregistrați aproximativ 125.000 de români care locuiesc aici cu forme legale. Printre ei se află și români care au afaceri de succes, și care plătesc taxe, dar fac și profit. Conform românilor de aici, statul susține antreprenoriatul și afacerile de succes.

Belgia, țara din Europa în care românii sunt a doua comunitate

În 2023, 124.900 de cetățeni români aveau reședința în Belgia, în creștere cu 7.600 față de 2022, conform datelor statistice ale anului trecut. Deși este unul din statele europene recunoscute pentru prețurile relativ mari, Belgia reprezintă, totuși, un spațiu propice antreprenoriatului, mai ales prin programele economice de susținere a acestuia.

La nivel guvernamental, în Belgia există organisme care ajută și susțin afacerile, precum este și Agenția Flamandă pentru Inovare și Antreprenoriat. Pe de altă parte, conform autorităților belgiene, comunitatea de români de aici, mai ales din Capitala Bruxelles, este una în creștere, devenind cam a doua comunitate de străini.

Calitatea vieții, oportunitățile de afaceri și susținerea acestora, sunt factori care au atras un număr important de români pe teritoriul belgian, iar afacerile românilor au cel mai mare succes.

Afacerile românilor au cel mai mare succes în Belgia

Pe lângă faptul că numărul românilor angajați în cadrul Comisiei Europene, ce-și are sediul în Bruxelles, este extrem de mare, sunt unii care au decis să-și deschidă afaceri aici, iar statul le susține prin pârghiile fiscale în vigoare.

Spre exemplu, o afacere de succes deschisă de un român aici, venit încă din 2017, are succes. Este vorba despre o afacere cu prăjituri vegane, iar proprietarul afacerii spune că, deși la început vindea puțin, astăzi are o cofetărie cochetă în centrul Capitalei, fiind ajutat de primăria locală.

„Primele prăjituri pe care l-am vândut în Belgia au fost de-acasă de la mine, de unde stăteam. Pentru că aici, în Belgia, există soluția prin care poți să faci acasă, să verifici dacă îți merge business-ul sau nu, după care poți să demarezi pentru partea de de autorizație”, spune proprietarul afacerii, conform Știrile Pro TV.

Românii își plătesc taxe, dar fac și profit, iar statul susține antreprenoriatul

Conform altor date statistice, în Belgia,  țara din Europa unde românii sunt a doua comunitate, sunt peste 50.000 de români care lucrează în zona de freelancer, sau independent, iar statul belgian îi ajută, susținându-le afacerile. Fiecare dintre acești români își plătesc taxe, dar fac și profit.

Fie că este vorba de zona de cofetărie, unde sunt mulți români care și-au deschis o mică afacere, sau în zona construcțiilor, unde procentul angajaților români este undeva la 40%, fiecare dintre ei își câștigă cinstit banii, plătindu-și taxele.

Parteneri
Cum arată și ce face acum fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, femeia de care s-a îndrăgostit înainte de Monica Bîrlădeanu
Redactia.ro
Sucul bogat în vitamina A care te va ajuta să scapi complet de petele de pe față
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Adelina Pestrițu a întors toate privirile la nunta Monicăi Bîrlădeanu! A ales o coafură retro și o rochie spectaculoasă, tip sirenă, cum doar la Hollywood mai vezi
Unica.ro
Centrale de apartament, știrea momentului. Ce spune șeful Electrocentrale Bucureşti
EVZ.ro
BRomania, declarații exclusive despre iubită. Cei doi sunt împreună de aproape un an. Cât de mult s-a schimbat Fabiola
Spynews
Ordin pentru banii românilor. Amendă 10.000 lei dacă întârzii. Iohannis a semnat
Capital.ro
Monica Bîrlădeanu, nuntă de lux la Palat. Vedete de calibru, meniu de 5 stele, decor feeric. Doamne, cum a arătat tortul miresei
Avantaje
ZIUA de PENSII, MODIFICATĂ! Cinci MILIOANE de SENIORI, VIZAȚI DIRECT
Mediaflux
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după ce a fost acuzat de abuzuri. Profesorul a fost dus cu ambulanța la spital
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce etnie are Valeriu Gheorghiță, de fapt. Puțin știu acest detaliu despre soțul Monicăi Bîrlădeanu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro