01 oct. 2024 | 11:07

Cod roșu de ploi și furtuni în România. Mesaj RO-Alert pentru populație, unde a fost rupere de nori FOTO

Vremea Meteo
Cod roșu de ploi și furtuni în România. Mesaj RO-Alert pentru populație, unde a fost rupere de nori FOTO
Sunt menținute cel puțin 3 avertizări de cod galben

Deși mulți speram să scăpăm de vremea rea și de precipitațiile abundente, se pare că nu este așa. În cursul acestei dimineți există un cod roșu de furtuni emis de ANM, fiind trimis și un mesaj RO-Alert pentru populație, specialiștii precizând unde va fi rupere de nori.

În județul Constanța există un cod roșu de furtuni emis de ANM

Update 0ra 11.05. Ploile au inundat, marți dimineeață, mai multe străzi din Constanța și Mamaia, după alerta de cod roșu de furtuni și precipitații (vezi GALERIA FOTO).

Știrea inițială

Dacă legat de ciclonul Ashley previziunile meteo au cam dat greș, se pare că locuitorii din județul Constanța nu vor scăpa de cantități mari de precipitații. În acest sens, în ultimele 24 de ore ANM a schimbat prognoza meteo pentru România.

Dacă la nivelul teritoriului ANM are emise deja mai multe coduri galbene de averse de ploaie, și chiar ninsoare, în județul Constanța există un cod roșu de furtuni emis de ANM.

Conform atenționării specialiștilor, vorbim de cantități de apă ce vor depăși 35 l/mp, având în vedere că până la emiterea avertizării erau deja acumulate cantități de până la 40-65 l/mp.

Mesaj RO-Alert pentru populație, în județele Constanța și Tulcea

Tot în cursul acestei dimineți, autoritățile au luat decizia de a transmite noi alerte meteo, un mesaj RO-Alert în județele Tulcea și Constanța, „Intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală de 70…80 km/h” , respectiv „averse, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp”.

În cele două mesaje RO-Alert sunt precizate și care sunt localitățile vizate de aceste modificări ale vremii, după cum urmează:

  • Județul Tulcea : Delta Dunarii, respectiv zona localităților: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina;
  • Zona de litoral a județului Tulcea , respectiv zona localităților: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe;
  • Județul Constanta: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Costinești;

ANM menține trei coduri galbene pentru ziua de astăzi

Așa cum precizam anterior, pentru data de1 octombrie 2024, ANM a menținut avertizările de tip cod galben, majoritatea având în vedere zona Moldovei, Dobrogea, estul Munteniei, precum și zona Carpaților Orientali și Meridionali, unde sunt anunțate „ninsori și intensificări ale vântului la altitudini în general de peste 1700 m”.

Cele două avertizări pentru Moldova, Dobrogea, estul Munteniei au în vedere fenomene de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului:

„În intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei vor fi averse, iar mai ales prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.
Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50…70 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor mai fi pe parcursul zilei și în vestul și sud-vestul țării.  În intervalul menționat, în Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și estul Munteniei, vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50…70 km/h.”, se arată în codurile emise pentru aceste zone.

În ceea ce privește zona Carpaților Orientali și Meridionali, ANM precizează că „la altitudini în general de peste 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h”.

Parteneri
E doliu în lumea întreagă. Unul dintre cei mai mari sportivi de pe Glob a murit
Redactia.ro
Mihai Trăistariu nu și-a mai văzut de 5 ani nepoata, geniu în matematică, dispărută în America: „Soră-mea a făcut ședințe la psihiatru”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
DESPĂRȚIREA momentului în showbizul românesc! Și-au spus ADIO, iar el și-a găsit deja altă iubită! 'Ce dai, aia primești'
Unica.ro
Model fără precedent pregătit de Dacia. Imaginile sunt incredibile
EVZ.ro
Declaraţii exclusive ale celui mai iubăreţ luptător! Ce spune Meko după ce Denisa Despa a recunoscut că i-a fost iubită, în timp ce el avea soție acasă!
Spynews
Ungaria cumpără România bucată cu bucată. Ungurii dau lovitura. Se întâmplă în câteva luni
Capital.ro
Ce frumos! Fata celebrei prezentatoare TV s-a căsătorit la 19 ani și e deja însărcinată! Primele imagini de la cununia civilă
Avantaje
VESTEA ZILEI pentru PENSIONARI! MARCEL BOLOȘ a confirmat!
Mediaflux
Declaraţii exclusive ale celui mai iubăreţ luptător! Ce spune Meko după ce Denisa Despa a recunoscut că i-a fost iubită, în timp ce el avea soție acasă!
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cine a câștigat prima imunitate din Malaezia. Trei echipe s-au calificat la jocul de amuletă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro